Slovenska himna ob letalnici v Kulmu

Veter in snežni metež sta se danes vendarle toliko umirila, da je avstrijskim prirediteljem uspelo izpeljati eno serije tekme, ki bi morala biti na sporedu včeraj. Pogled na končni razpored ob koncu pa je bil fantastičen. Robert Kranjec je s 206 m dobil tekmo na kulmski skakalnici, za sabo je pustil Avstrijca Thomasa Morgensterna in Norvežana Andersa Bardala, ki sta pristala pri daljavah 200,5 m in 205,5 m. “Leteči Kranjec” in trenutno najboljši slovenski smučarski skakalec je tu zmago slavil že pred dvema letoma. Množica ob skakalnici z avstrijskimi rdeče-belimi zastavami pa z razpletom ni bila tako zadovoljna, saj so si na želeli domače zmage.

Robert Kranjec
Nasmejan Robi [foto: FIS]

Nastopilo je tudi pet ostalih Slovencev. Jurij Tepeš (183,5 m) je bil 18., Peter Prevc (189 m) 21., Jure Šinkovec (181,5 m) 31., Jernej Damjan (166m) 37., Nejc Dežman (155,5 m) 41.

Ob 14.00 bo na sporedu še druga kulmska preizkušnja, mi pa držimo pesti, da bodo naši fantje dobro opravili svoje nastope in da bo Robertu Kranjcu uspel še en skok na oder za zmagovalce.

Leave a Comment