Slovenska smukaška ničla v Lake Louisu

Po veleslalomu v Soeldnu in slalomu v Leviju so na svoj račun prišli tudi specialisti za hitre discipline. Kanadski Lake Louise je gostil smuk za svetovni pokal, na katerem so nastopili tudi Andrej Šporn, Martin Čater, Klemen Kosi in Rok Perko. Smučarji so imeli danes dobre pogoje, a so bili ti precej drugačni kot pred tremi dnevi, ko je bil na sporedu prvi in edini uradni trening. V četrtek in včeraj se smučarji namreč niso mogli podati po Olimpijski progi, saj je v Lake Louisu padlo preveč snega.


V Lake Louisu je slavil Kjetil Jansrud [foto: GEPA]

Prvi je tekmecem rokavico vrgel Švicar Beat Feuz, ki je s 3133 metri proge opravil s časom 1:50.90. Takoj za tem smo videli nastop Marca Sullivana iz ZDA, ki je z odlično vožnjo izboljšal čas za 22 stotink in ostal v vodstvu dolgo časa. S startno številko 15 se je nato še bolje izkazal Italijan Dominik Paris in napovedal naskok na stopničke s še sedem stotink boljšim časom. Njegovo vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je s številko 19 izredno smučal Norvežan Kjetil Jansrud, ki si je po zaslugi odličnega nastopa v srednjem delu proge zagotovil 41 stotink naskoka.

Napeto vse do konca trideseterice

Odločitev o zmagovalcu pa s tem še ni bila znana, saj sta s startnima številkama 26 in 27 odlično nastopila Guillermo Fayed in Manuel Osborne-Paradis. Francoz in domačin sta na zadnjem merjenju vmesnega časa zaostajala le nekaj stotink, v zadnjih metrih pa izgubila boj z Jansrudom in v cilj prišla z istim časom, ki je bil le 14 stotink slabši od Norvežanovega.


Martin Čater [foto: GEPA]

Slovenci z ničlo

Slovenski nastopi so se zvrstili od številke 31 do 45. Andrej, ki je svojo najboljšo smukaško uvrstitev na tem prizorišču zabeležil pred štirimi leti, ko je bil 14., danes uspeha ni ponovil, saj je za vodilnim zaostal 2.83 sekunde in tako zasedel 55. mesto. Martin Čater, ki je danes med svetovno elito nastopil enajstič oziroma prvič na tej progi se je na progi zadržal še sekundo dlje in bil s tem na koncu 60. Klemnu Kosiju, ki je pred letom dni na tem prizorišču sicer že nastopil, vožnja ni uspela najbolje, tako da je zasedel 62. mesto, Roku Perku pa smuči prav tako niso stekle. Zaostanek, ki je znašal 3.49 sekunde, ga je popeljal med Šporna in Čatra oziroma natančneje na 59. mesto.

Odgovorni trener hitrih disciplin v svetovnem pokalu Peter Pen je o rezultatih svojih varovancev, ki so bili seveda pod pričakovanji dejal: ″V ravninskih delih proge in pri hitrostih smo bili daleč zadaj. V strokovnem štabu smo naredili veliko napako, ki jo bomo zvečer analizirali in nato rešili. Vem, da so fantje bistveno boljši in to bodo tudi pokazali.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (m)


Leave a Comment