Slovenska zmaga na ekipni tekmi v Oberstdorfu, Prevc v bolnišnico


Jure Šinkovec [foto: GEPA]

Prvi slovenski skakalec na zaletišču ekipne tekme smučarjev skakalcev za točke svetovnega pokala v nemškem Oberstdorfu je bil Jurij Tepeš, ki je ob pomoči vzgonskega vetra poletel do 218,0 metrov ter vknjižil osebni rekord. Po prvi seriji je tako Slovenija vodila pred Norveško in Avstrijo. Kot drugi slovenski orel se je po letalnici spustil Jure Šinkovec in pristal pri 189,5 metrih. Zaradi odličnega poleta Martina Kocha (213,0 m) so vodstvo prevzeli Avstrijci, naši so bili drugo, tretji pa Norvežani. V tretji seriji je Slovenijo zastopal Peter Prevc. 19-letnik je polet končal kar pri 225,5 metrih, a žal pri tem padel in zlomil eno smučko. Kljub temu pa je naša ekipa zadržala drugo mesto. V zadnji seriji je nastopil Robert Kranjec. Letečega Kranjca je poneslo do 209,0 metrov. Ob dejstvu, da je Gregor Schlierenzauer poletel le 170,5 metra, so naši skakalci znova prišli v vodstvo. Pred Avstrijci so imeli vsega 0,7 točk prednosti, tretji so bili Norvežani.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Poškodba Prevca

Ker se je sneženje okrepilo, je žirija tekmovanja odpovedala finalno serijo. Tako so slovenski skakalci prvič v zgodovini slavili na ekipni tekmi svetovnega pokala. Žal pa se je pri skoku poškodoval Prevc. Čeprav je po grdem padcu vstal in na nogah zapustil ciljno areno, ga je kasneje obšla slabost, zaradi česar so ga na nosilih odpeljali v bolnišnico.

Zaradi zahtevnih vremenskih razmer, danes ni bilo lahko tekmovati. Zaletna smučina je postajala počasnejša, vendar so organizatorji naredili zelo dobro delo. Vesel sem, da nam je uspelo vse te težave rešiti in prikazati skoke na tako visoki ravni. Seveda pa so naše misli tudi pri Petru Prevcu,” je v imenu slovenske ekipa na novinarski konferenci dejal Jurij Tepeš.

Čestitam celotnemu vodstvo in fantom za imeniten dosežek. Na zmagovalnem odru pa bi zraven rad videl tudi Petra Prevca, zato ostaja nekaj grenkega priokusa. Podrobnih informacij o Petru Prevcu trenutno še nimam. Vsi so nastopili dobro. Fantje so se borili. Če želiš biti na stopničkah, moraš biti v dobri formi. Peter je napravil odličen skok. Imel je tudi nekaj vzgonskega vetra. Lahko bi skočil še dlje, saj je na koncu skok krajšal,” je takoj po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Slovenci so tako v posebni razvrsti moštvene turneje zasedli tretje mesto, zaostali so le za zmagovalci Avstrijci in drugouvrščenimi Norvežani.


Rezultati: Svetovni pokal .: Obersdorf :. Uradni rezultati


Leave a Comment