Slovenske skakalke eksplodirale v Rovaniemiju


Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik]

V finskem Rovaniemiju bodo dekleta danes izvedla dvojni program, saj vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo poslabšanje vremena. Prvo tekmo je dobila Katja Požun, ki je bila boljša od reprezentančne kolegice Špele Rogelj in Japonke Sare Takanashi. Četrto mesto je pripadlo Urši Bogataj, peta pa je bila Maja Vtič. Po prvi seriji je vodila Rogljeva pred Takanashijevo in Požunova.

Na drugi preizkušnji je bila za naše nepremagljiva Takanashijeva. Tokrat se ji je najbolj približala obetavna Bogatajeva, tretja pa je bila Požunova. Naši tekmovalki sta v finalni seriji zamenjali mesti. Pod stopničkami sta ste uvrstili še Špela Rogelj (4. mesto) in Maja Vtič (5.).

Na prvi tekmi sem nastopila “šlampasto”. Veliko bolje mi je uspel prvi skok na drugi tekmi, če odmislim doskok, ki ga nisem izvedla najbolje. Z rezultatov sem zelo zadovoljna, saj je to moj najboljši rezultat (op.p. drugo mesto) v celinskem pokalu, čeprav nekaj odličnih tekmovalk ni bilo v Rovaniemiju,” je po večerni tekmi misli strnila Urša Bogataj ter dodala, da je tekma potekala brez vremenskih težav.


Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik]

Ekipa se sedaj seli v norveški Lillehammer, kjer bo v soboto na sporedu premierna tekma svetovnega pokala. Tja bosta pripotovala tudi Anja Tepeš in pomočnik trenerja Primož Peterka.


Rezultati: Celinski pokal .: Rovaniemi I (ž)
Rezultati: Celinski pokal .: Rovaniemi II (ž)


Leave a Comment