Slovenske smučarke sredi kondicijskih priprav


Ana Drev [foto: Klemen Zibelnik]

Tri mesece pred začetkom nove smučarske sezone naša dekleta opravljajo kondicijske treninge, ki jih seveda spremljajo tudi treningi na snegu. Dekleta so 11. julija prišle iz švicarskega Zermatta, kjer so pod vodstvom odgovornega trenerja ženske A ekipe in trenerja tehničnih disciplin Denisa Šteharnika potekale snežne priprave.

Po počitku so dekleta tako nadaljevala s poletnimi pripravami in v četrtek, 21. julija, začela z drugim delom kondicijskih treningov in sicer skupaj z Miho Fajonom, vodjo kondicijskega dela za A in B ekipo. Fajon v Ljubljani trenutno skrbi za pripravo petih deklet in sicer Vanje Brodnik, Katarine Lavtar, Ane Drev, Ane Kobal in Eli Plut, kmalu pa se jim bo pridružila še Katja Horvat. Treningi potekajo dvakrat na dan, po navadi med deveto in enajsto ter med peto in sedmo uro, trener pa je z delom deklet zadovoljen in pravi, da je glede na interne teste opazen napredek, da pa morajo na končno stanje pripravljenosti počakati do oktobra.

Dekleta bodo imela 8. avgusta na Fakulteti za šport še eno vmesno testiranje, dan za tem pa se bodo ponovno odpravila v Zermatt na 10-dnevni smučarski trening.

Leave a Comment