Slovenski ekipi tekačic brez finala v Düsseldorfu

V prvem ekipnem sprintu sezone so na oder za zmagovalce stopile Norvežanki, Američanki in Rusinji, slovenske smučarske tekačice pa so ostale brez nastopa v finalu najboljših desetih dvojic. V prvem polfinalu sta Vesna Fabjan in Katja Višnar dolgo vodili, v zadnjem delu šestega odseka pa so Višnarjevi povsem pošle moči in je s časom 10:12,2 v cilj pritekla kot sedma, v finale pa je napredovala najboljša peterica. V drugem polfinalu sta nastopili Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek in z za desetinko slabšim rezultatom kot reprezentančni kolegici prav tako osvojili sedmo mesto. V končni razvrstitvi sta Fabjanova in Višnarjeva zasedli 13., Jezerškova in Čebaškova pa 14. mesto.

Želele smo si nastopiti v finalu, tako da s tem rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Počutila sem se dobro. Bilo je ravno obratno kot včeraj. Danes se Katja ni počutila najbolje. Toda to so dvojice, v katerih je težko predvideti, kaj se bo zgodilo. Danes se nam ni izšlo,” je po tekmi dejala Vesna Fabjan.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik]

Nismo zadovoljni z nastopom celotne ekipe, predvsem s postavo Vesna-Katja ne. Danes je bilo ravno obratno kot včeraj. Katjo smo dali na zadnjo predajo, ker smo vedeli, da je formi. Imela je slab dan. Vesna je danes odtekla svoj tek kot ponavadi. Mislim, da je bila to zanjo dobra tekma tudi zaradi samozaupanja. Katji je v zadnji predaji dobesedno zmanjkalo moči, izgubila je stik z vodilnimi in zaostala za približno pet sekund. Računali smo, da bomo imeli v najslabšem primeru vsaj eno ekipo v finalu. Katja še sama ne more razložiti, kaj je bilo. Enostavno se je počutila slabo. Za drugo ekipo bi lahko povedal, da je Barbara odtekla svoj tek. Zelo dobro je tekla Čebaškova, bila je med najhitrejšimi tekmovalkami in je vedno potegnila naprej, v bistvu je pridobivala mesto ali dve. Če bi vedeli prej, bi verjetno sestavili najboljšo ekipo in bi dali skupaj Čebaškovo in Vesno, ki bi bili v finalu,” je povedal glavni trener Vladimir Korolkevič, ki bo tekačice odpeljal na trening v Planico. Skušali bodo odpraviti pomanjkljivosti in se pomenili o morebitnih težavah.


Rezultati: Svetovni pokal .: Düsseldorf


Izjava: Vladimir Korolkevič (.mp3)


Leave a Comment