Slovenski orli pred 69. novoletno turnejo

Na spletni novinarski konferenci so danes svoje misli pred začetkom 69. novoletne turneje sedmi sili zaupali naši smučarji skakalci na čelu z glavnim trenerjem Robertom Hrgoto.


Robert Hrgota bo naše skakalce na novoletni turneji prvič vodil kot glavni trener [foto: SZS]

Izjave

Robert Hrgota, glavni trener slovenske skakalne reprezentance
Trenutno najboljšo formo kaže Anže Lanišek. Stabilno, nivo je visok, od njega se tudi največ pričakuje. Ostali fantje so med sabo zelo blizu, po posameznih skokih pa so blizu tudi Anžetu. Predvsem bi rad videl, da na tekmah opravijo svoje najboljše skoke. Rezultatsko pa je potem čisto odvisno. Vemo, da je novoletna turneja malce posebna, sestavljena iz osmih skokov. Rad bi, da se ostali fantje približajo nivoju Anžeta in potem mislim, da imamo močno ekipo in s tem tudi en močan, dober ekipni rezultat. Mislim tudi, da so fantje pripravljeni kar dobro.

Anže Lanišek
Hrbet je v redu, s te strani ne pričakujem nobenih težav. Turneje se bomo lotil kot po navadi svetovnega pokala. Vsake tekme posebaj, vsakega skoka posebaj. Šel bom dan po dnevu, potem bomo pa videli, kakšen rezultat bo to prineslo.

Peter Prevc
Zelo si želim, da na novoletni turneji prikazal še kaj več kot do zdaj. V Planici so bili v preteklih dneh vsi skoki dobri, šlo je na bolje. So pa znova tekme tiste, ki pokažejo, kako je, kaj je realno in vse bom delal na tem, da bom čim boljši.


Anže Lanišek je prvi adut slovenske skakalne reprezentance za 69. novoletno turnejo [foto: SZS]

Bor Pavlovčič
Nek preskok je težko iskati, saj se potem verjetno hitro tudi kaj podere, ko želiš nekaj preveč. Želim si konstante, nadaljeval bom kot je bilo do zdaj. Verjamem, da se enkrat poklopi in morda se bo ravno na tej turneji. Na državnem prvenstvu sem skakal precej slabo, a tega si nisem jemal preveč k srcu, saj poznam razloge. Naslednji dan sem treniral s trenerjem B reprezentance, Mitjo Oraničem in zdaj grem samozavestno na tekmo.

Žiga Jelar
Ekipa se je vračala iz Engelberga, jaz pa, ker nisem tam skakal, sem imel svoj program treninga in zato nisem skakal na državnem prvenstvu. S štabom smo se odločili, da je najbolje, da treninge izpeljem v miru. Doma nisem imel še dresov, to je bilo potrebno stestirati in nisem želel hiteti, spet nekaj preizkušati na tekmi, da bi se mi spet vse podrlo. Če bo na turneji eksplozija, bo super, a bomo videli. Predvsem grem uživat nazaj na tekme.

Cene Prevc
Moji cilji so, da Engelberg ne ostane le en vrh, ampak da, tako kot je covid v zadnjih dveh mesecih, to postane kot ena planota. Da ne popustim, ampak da vsah ohranjam ta nivo. Če bo šlo še kam višje, bom vsaj vesel, vsi ostali pa tudi.

Domen Prevc
V preteklih dnevih sem predvsem skrbel za sproščenost, spočitost, to da resitiram glavo. Za mano je precej skokov, prve tekme in zdaj načrtujemo, da s turnejo začnemo tako kot se spodobi. Z brati nismo sklenili nobene posebne stave.

Leave a Comment