Slovenski skakalci izkoristili ugodne razmere v Klingenthalu


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Slovenska skakalna ekipa se je v četrtek zvečer vrnila iz treninga, ki ga je opravila na ledeni smučini v Klingenthalu. “Sami pogoji za trening so bili do četrtka zelo dobri. Skakalci so prikazali soliden nivo, precej boljši kot pred časom. Stopnjujejo pripravljenost. Tudi sami fantje so s svojimi nastopi zadovoljni,” je po prihodu domov stanje v ekipi opisal glavni trener Goran Janus.

Gneča v Klingenthalu

Poleg naše ekipe so v Klingenthalu trenirali tudi Japonci, Čehi, Nemci in nekoliko nepričakovano tudi Finci. “Najpomembnejše je, da so fantje zdravi,” je še dejal Janus.

Različna scenarija za Kuusamo

Ekipo v ponedeljek čaka predstavitev sedmi sili, nato pa v sredo odpotujejo v Kuusamo, kjer se bo z ekipno in posamično tekmo (26. in 27. november) pričela nova sezona svetovnega pokala. Slovenijo bodo zastopali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Jure Šinkovec in Dejan Judež. “V načrtu imamo vsaj en trening pred tekmo na snežni podlagi. Se bo pa videlo, kako bo. Če ne bo šlo drugače, bomo šli pa direktno na tekmo,” je različna scenarija opisal Janus.

Kuusamo skoraj zasnežen

Organizatorji uvodnih tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v finskem Kuusamu so sporočili, da so skakalnico Ruka skoraj že zasnežili. “Zaletna smučina bo kmalu že pripravljena. Nekoliko več snega manjka na samem doskočišču, vendar bomo preko konca tedna ob ugodnih vremenskih razmerah tudi to zasnežili,” je dejal član organizacijskega odbora Pekka Hyvaerinen. Temperature naj bi v prihodnjih dneh ostale v takšnih mejah, ki omogočajo izdelavo snega, zato so organizatorji optimistični, da bodo 26. in 27. novembra gostili najboljše skakalce sveta.

Leave a Comment