Slovenski skakalci v Vikersundu brez stopničk, a v vodstvu celinskega pokala

Slovenski skakalci, ki nastopajo na celinskem pokalu, so nas v letošnji sezoni razvadili z uvrstitvami na zmagovalni oder. Nekoliko drugače je bilo na dveh tekmah v norveškem Vikersundu, saj naši tekmovalci niso posegli po najvišjih mestih. Vsekakor pa moramo biti z dosežki zadovoljni, saj je Anže Semenič zasedel sedmo in osmo mesto. 20-letnik je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima 16 točk prednosti pred Maticem Benedikom in 20 točk pred Norvežanom Atle Pedersenom Roensnom. Tako Benedik kot Roensen na Norveškem nista nastopila. Dve tekmi pred koncem imajo tako naši skakalci odlično priložnost za slavje v celinskem pokalu.


Anže Semenič je vodilni v celinskem pokalu [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Rok Justin je zasedel 10. in 32., Cene Prevc 12. in 13., Nejc Dežman 16. in 59., Matic Kramaršič 18. in 73., Miran Zupančič 9. in 18., Žiga Mandl 17. in 30. ter Tomaž Naglič 43. in 46. mesto.

Na petkovi tekmi je zmago slavil Nemec Maximilian Mechler pred Poljakom Janom Ziobro in rojakom Mariusom Krausom, v soboto pa je bil najboljši domačin Johann Andre Forfang, drugo mesto je zasedel Avstrijec Manuel Poppinger, tretji pa je bil znova Kraus.

Zadnji dve tekmi celinskega pokala bosta potekali prihodnji konec teden v Ruskem Nishyn Tagilu.


Rezultati: Celinski pokal .: Vikersund :. Petek
Rezultati: Celinski pokal .: Vikersund :. Sobota


Leave a Comment