Šmejic in Pintar tokrat kar med deseterico

V Funaesdalnu na Švedskem je bil danes na sporedu paralelni sprint za točke svetovnega pokala v telemark smučanju. V težkih razmerah pri 16 stopinjah pod ničlo se je zmage presenetljivo veselil Norvežan Sondre Kristenstuen, ki je v finalu premagal Francoza Philla Laua. V tekmi za tretje mesto je bil uspešen Nemec Tobbias Mueller. Ponovno sta dobro nastopila Luka Pintar in Rok Šmejic, ki sta tekmo končala med prvo deseterico.

Luka Pintar je v prvem paru na izpadanje tik pred koncem premagal Norvežana Kjoelesetha. V osmini finala je bil na pragu velikega presenečenja, a je v drugi vožnji zapravil veliko prednost iz prve vožnje in tako izpadel proti Francozu Lauu, ki je bil na koncu drugi. Pintar je končal na devetem mestu in po tekmi povedal: “Kljub dobrem končnemu rezultatu sem še vedno zelo jezen, saj sem proti favoritu Lauu v prvi vožnji smučal zares dobro. Vedel sem, da mi tudi v drugo ne preostane drugega kot popoln napad. Začel sem dobro in bil v stiku z njim skoraj do konca, ampak na žalost me je na koncu tekaškega dela preveč pobralo in zapravil sem veliko prednost.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenski uspeh v deseterici je dopolnil Rok Šmejic, ki s svojimi sedemnajstimi leti nadaljuje z zelo dobrimi predstavami. V prvem paru na izpadanje je suvereno izločil Norvežana Siverta Holea. Kljub dobri vožnji v osmini finala je moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Kristenstuenu. “Z uvrstitvijo med prvo deseterico sem zelo zadovoljen. Rezultat dokazuje, da je poškodba pozabljena in da lahko dosežke le še nadgradim,” je po tekmi povedal Rok.

Sašo Aleš se je v prvem paru na izpadanje pomeril z Norvežanom Aadnejem Kristenstuenom, ki pa je bil v zadnjih metrih tekaškega dela premočan nasprotnik. Sašo je tekmo končal na sedemnajstem mestu. “Smučal sem dobro, ampak na tekaškem delu je bil Norvežan žal premočan in me je v zadnjih metrih izločil. Po včerajšnjih dobrih kvalifikacijah sem si obetal višjo uvrstitev. Upam na več sreče na tekmah, ki prihajajo,” pravi Sašo.

Karavana se sedaj seli v norveški Geilo, kjer bo že v soboto na sporedu sprint za točke svetovnega pokala.

Leave a Comment