Slovenske tekačice spremlja smola


Slovenska reprezentanca v smučarskem teku [foto: SZS]

Prvič v zgodovini tekmovanja za svetovni pokal v smučarskem teku bodo v soboto in nedeljo pripravili tekme v norveškem Sjusjøenu, sicer stalni pripravljalni bazi najboljših tekmovalcev na svetu, tudi slovenskih. Potem ko je Katja Višnar zadnji teden že trenirala v Skandinaviji, so se ji danes na prizorišču uvoda v sezono pridružile še reprezentančne kolegice Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Anja Eržen, Alenka Čebašek in Mirjam Cossettini.

Slovensko reprezentanco je spremljala precejšnja smola, saj so tekačice iz Münchna naprej potovale same, brez trenerja Vladimirja Korolkeviča, ki je dobil vročino in ga je tresla mrzlica, tako da se je moral vrniti domov. Beloruski strokovnjak je bil na pregledu in se zdravi doma. S servisnim kombijem sta se dobro vozila glavni serviser Gaber Lah in fizioterapevt Jaroslav Gajdoš, medtem ko se je drugi avtomobil pokvaril v Nemčiji in so ga morali dati v popravilo v Ingolstadtu.

Slovenske tekačice k sreči ne bodo čisto brez trenerja, saj se jim bo jutri popoldne skupaj z ekipo B do 23 let pridružil vodja reprezentanc Marko Gracer. Po njegovih besedah bodo na sobotni tekmi na 10 km v prosti tehniki najbrž nastopile Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek in Mirjam Cossettini, v nedeljski sprinterski preizkušnji na 4 x 5 km pa poleg Fabjanove in Jezerškove še Višnarjeva in Erženova.

Uvodne tekme tekačev in tekačic bi morale biti v Beitostølnu, vendar so jih zaradi toplega vremena in slabe vremenske napovedi glede ohladitev prestavili v Sjusjøen, zimskošportno središče, ki leži 20 kilometrov severovzhodno od Lillehammerja.

Leave a Comment