Smola za Šmejica v paralenem šprintu

V avstrijskem Hintertuxu je danes potekalo tekmovanje telemark smučarjev za svetovni pokal v paralelnem šprintu. Rok Šmejic je po veliki smoli osvojil končno deveto mesto, Sašo Aleš pa je bil 17. Svetovni pokal se bo nadaljeval v francoskem Les Contamoinesu.

Na današnji tekmi telemark smučarjev sta nastopila dva slovenska predstavnika, ki sta prestala petkovo kvalifikacijsko sito. Na samem tekmovanju kljub idiličnim pogojem ni potekalo vse najbolj gladko. Sašo Aleš je po opravljeni prvi vožnji izločilnih bojev moral ponovno v smučino, saj so se pri njegovi tekmovalni vožnji pojavile težave z meritvijo dolžine skoka. Na koncu je moral priznati premoč favoriziranega Bastiena Dayerja.


Sašo Aleš [foto: SZS]

Zagotovo pa bo ta tekmovalni vikend v lepšem spominu ostal našemu najmlajšemu tekmovalcu Roku Šmejicu. Prismučal si je odlično deveto mesto in tako še potrdil stopnjevanje forme. Med potekom tekmovanja je izločil celo izkušenega starega mačka, Nemca Fritza Trojerja, na koncu pa obtičal v dvoboju z drugim nemškim smučarjem Tobiasom Muellerjem. “Bil sem popolnoma skoncentriran na štart in, ko sem se pognal iz rampe sem poletel naravnost v sneg,” je bil po izgubljenem dvoboju razočaran Tržičan. Pri štartu je namreč še preden je sploh presmučal do prvih vrat padel naravnost med smuči, pri tem pa še izgubil eno in zlomil drugo palico. Po padcu je sicer borbeno vstal in nadaljeval s smučanjem, a svetovni prvak ponujene priložnosti za zmago seveda ni zamudil.

Ko so se glave nekoliko ohladile je bil najboljši slovenski tekmovalec tega vikenda bolj zgovoren in zadovoljen z doseženim: “Žal mi je, da sem zadnji dvoboj končal tako hitro, saj bi lahko še bolje videl kje se trenutno nahajam s formo. Ampak z doseženim ta vikend moram biti zadovoljen. Smučam dobro in nadejam se stopnjevanja forme in še boljših rezultatov v nadaljevanju sezone.

Leave a Comment