Smučarji gredo na trening na južno poloblo


Žan Kranjec [foto: GEPA]

Trije slovenski smučarji in dve smučarki bodo jutri odšli na pot v Argentino, kjer jih tako kot v preteklih letih čakajo treningi v Ushuaii. Mitja Valenčič, Janez Jazbec in Žan Kranjec bodo priprave opravljali pod vodstvom trenerja Marka Jurjeca in pomočnika Mitje Kunca, za servis smuči pa bo poskrbel Tomaž Trdina. Trener Denis Šteharnik bo vodil priprave Ane Drev in Ule Hafner, poleg pa bo odšel še Sebastjan Petrič.

V načrtu skoraj 20 smučarskih dni

Slovensko odpravo jutri čaka začetek dolge poti na skrajni jug Amerik, pot pa jih bo iz Ljubljane vodila preko Trsta, Rima in Buenos Airesa. Ekipa ima v načrtu 18 oziroma 19 smučarskih dni, ti pa bodo seveda odvisni tudi od vremenskih razmer. Le-te so bile v zadnjih letih do slovenskih smučark in smučarjev prizanesljive, tako da si lahko ekipa na Ognjeni zemlji obeta dobre priprave. Valenčič se bo osredotočil predvsem na slalom, medtem ko bosta Jazbec in Kranjec tej disciplini dodala še veleslalom in superveleslalom.


Ana Drev [foto: GEPA]

Dopoldne snežni trening, popoldne kondicija

Ekipa bo v naslednjih dobrih dveh tednih začela dni zgodaj zjutraj z zajtrkom. Odhod iz bivališč bo na sporedu ob 7.30, temu bo sledila 15-kilometrska pot s kombijem do smučišč, na kar bodo od 8.30 do 13.00 potekali treningi na snegu. Po kosilu se bo ekipa vrnila ob morje, kjer ima prenočišča, v popoldanskih urah pa bodo na sporedu kondicijske priprave. Le-te bodo po besedah Jurjeca lahko bolj zahtevne, saj bodo snežni treningi potekali na nadmorskih višinah med 500 in 1000 metri, kar pomeni, da smučarji in smučarke popoldne ne bodo potrebovali toliko počitka.

Leave a Comment