Smučarji v Argentini že utrujeni

Slovenska ekipa smučarjev in smučark se je oglasila iz argentinske Ushaie, kjer uspešno nabira smučarske kilometre in prevožena vrata. Trener Marko Jurjec je dejal, da je ekipa do zdaj opravila dvanajst dni treninga na snegu, ter da so načrti dobro izvedeni. Prav tako so dobre razmere za trening in snežna podlaga, ki je zelo trda. Čeprav je vreme nekoliko spremenljivo, je lahko ekipa trenirala vse dni.


Na startu superveleslalomske proge [foto: SZS]

Po dveh dneh prostega smučanja so fantje in dekleta nadaljevali s treningom tehničnih disciplin, ki je trajal pet dni. Temu je sledil dan počitka, na srečo ravno takrat, ko so bile razmere za trening najslabše. Ekipa je za tem nadaljevala s treningi slaloma in veleslaloma in ob odličnih pogojih prišla do zaključkov, kakšni modeli smuči (slalomskih in veleslalomskih) naj bi bili najboljši za naslednjo sezono. Drugi del priprav so končali z dvema treningoma superveleslaloma, ki sta potekala v zelo težkih razmerah, saj je bil teren popolnoma poledenel.

Fantje in dekleta ves čas trenirajo skupaj, tako da je organizacija treningov boljša in lažja. Trenirajo namreč po dve disciplini na dan. V Ushuaii je tudi nekaj drugih A reprezentanc, Francozinje, Italijanke, Švicarke ter nekaj mlajših tekmovalcev iz Francije. Moške A reprezentance pridejo na to prizorišče v drugi polovici avgusta, tako da smučarji kakšnih primerjav za enkrat še niso imeli.

Jutri ima ekipa še en dan počitka, potem pa sledi še zadnjih šest dni treninga. Tekmovalci in tekmovalke se dobro počutijo, le Mitja Valenčič je zaradi prehlada en dan ostal v hotelu. Ekipa je po napornih treningih že nekoliko utrujena, vendar, po besedah trenerja Jurjeca, brez tega ne gre.

Leave a Comment