Smuk v Saalbachu domačinu Kriechmayru

Smučarji so se v avstrijskem Saalbachu vrnili na smukaško progo Schneekristall, kjer so jih pričakali precej boljši pogoji, kot pred 24. urami, ko je bila tekma zaradi megle in sneženja odpovedana. Za stopničke in točke svetovnega pokala se je spopadlo 54 tekmovalcev, slovenske barve pa so zastopali Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat.

Zmaga je šla v roke domačega predstavnika Vincenta Kriechmayrja, ki je drugo in tretjeuvrščenega tekmeca ugnal za 17 oziroma 27 stotink sekunde. Na stopničkah sta se mu pridružila Švicar Beat Feuz in rojak Matthias Mayer.


Današnji zmagovalec smukaške tekme Vincent Kriechmayr [foto: saalbach.com]

Naši fantje do točk niso uspeli priti. Hrobat je bil najbližje uvrstitvi v trideseterico, a je brez želene uvrstitve ostal v spodnjem delu proge, kjer je šlo po zlu nekaj stotink preveč. Z zaostankom 2.25 sekunde za zmagovalcem je bil na koncu uvrščen na 31. mesto.

Čater in Kline sta postavila 38. oziroma 39. čas in bosta imela skupaj s Hrobatom in Nejcem Naraločnikom priložnost za boljšo uvrstitev na jutrišnjem superveleslalomu, ki se bo začel ob 10.30.

Glavni trener Grega Koštomaj je po tekmi povedal: “Razočaranje, še enkrat. Mogoče ne toliko s pristopom in željo, ampak enostavno je preveč napak, da bi bili danes zadovoljni. Edina svetla točka, po dolgem času v smuku, je Miha. Le v zadnjem delu je izgubil preveč, da bi se danes veselil smukaških točk. Martin in Boštjan sta bila v posameznih odsekih v redu, tako, kot smo bili zmenjeni, na ključnih mestih pa sta naredila preveč napak, da bi bilo dovolj hitrosti od vrha do cilja. Na takšnem dirkaškem smuku takih napak ne sme biti. Treba je dvigniti, glave in se pripraviti, jutri je nov dan, sestaviti vožnjo brez napak in računati na boljše uvrstitve.


Rezultati: Svetovni pokal .: Saalbach :. Smuk (m)


Leave a Comment