Smuk v Val Gardeni po 21 tekmovalcih odpovedan

Danes bi v Val Gardeni morali izpeljati jubilejni 50. smuk za svetovni pokal v tem smučarskem središču v Dolomitih. Žal pa so ga morali zaradi močnega vetra predčasno odpovedati.


Val Gardena [foto: FIS Alpine World Cup Tour/Facebook]

Že zjutraj je v zgornjem delu proge Saslong pihal močan veter, zato so start prestavili 50 metrov nižje. Poleg tega je čez noč zapadlo nekaj novega snega, tega naj bi bilo okoli 15 cm, zato tekmovalci s prvimi startnimi številkami niso imeli najboljših pogojev. Žrtev je bil tudi najuspešnejši na obeh treningih Hans Olsson. Razmere so se po prvih petih tekmovalcih začele izboljševati, proga je postajala vse hitrejša, na trenutke je posijalo tudi sonce. Na prvo in drugo mesto sta se uvrstila Francoza Johan Clarey in Adrien Theaux. Po nastopu Didiera Cucha, ki si je brez napak privozil ogromen zaostanek, pa je bilo jasno, da se je v zgornjem delu pojavil premočan veter, ki je pihal tekmovalcem v prsa. Po polurni prekinitvi so se na progo pognali le še trije smučarji. Pred nastopom Bodeja Millerja pa je padla odločitev o dokončni odpovedi. Veter se je namreč preselil v spodnji del proge, razmere pa definitivno niso bile niti približno enakovredne za vse tekmovalce.

 Odpovedan tudi ženski slalom


Pobeljeni Courchevel [foto: FIS Alpine World Cup Tour/Facebook]

Zaradi obilnega sneženja pa je bil odpovedan tudi ženski slalom v francoskem Courchevelu. Izvedli naj bi ga jutri, usoda veleslaloma pa še ni znana.

 

Leave a Comment