Sovič, Brezovnikova in Seidlova na stopničkah

Slovenski smučarji in smučarke se aktivno udeležujejo tekem nižjega ranga, kjer so nadvse uspešni.

Drugo mesto Soviča v Panorami

Včeraj je bil v Kanadi, natančneje v Panorami, na sporedu superveleslalom severnoameriškega pokala, na katerem so nastopili štirje slovenski smučarji. Odlično se je odrezal Tomaž Sovič, ki si je delil drugo mesto z Nemcem Antonom Lindebnerjem. Za zmagovalcem Erikom Readom iz Kanade, sta zaostala 32 stotink sekunde. Dobro se je izkazal tudi Tilen Debelak, ki je postavil 12. čas voženj, Bernard Vajdič je bil 45., Timotej Hribar pa je odstopil.


[foto: GEPA]

Brezovnikova in Seidlova na stopničkah

Santa Caterina Valfurva je danes gostila slalomsko tekmo kategorije Citizen, na kateri smo imeli pet predstavnic. Med večinoma italijansko zasedbo je prvo mesto zasedla Saša Brezovnik, s tem, da je drugo uvrščeno domačinko Laro Basso za seboj pustila za štiri desetinke sekunde. Odlični vožnji je prikazala tudi Claudia Seidl, ki je osvojila tretje mesto. Šestnajsto mesto je zasedla Nika Kelc, medtem ko sta Ana Zimšek in Nika Kranjec odstopili v prvi oziroma drugi vožnji.

Na istem prizorišču so dobre nastope prikazali tudi fantje. Po progi se je v prvem teku spustilo kar 116 tekmovalcev, zadnji med njimi pa je bil slovenski smučar Job Rupnik. Slednji je bil izmed osmerice naših smučarjev na koncu najboljši, saj je zasedel 17. mesto. Jan Kunc je bil 19., Aljaž Dvornik 22., Nik Sterle 28., Jani Kavčič pa 41.

Katja Horvat šesta na veleslalomu FIS

Na startu veleslalomske preizkušnje kategorije FIS v avstrijskem St. Lambrechtu smo danes imeli devet smučark. Prva tri mesta so šla v roke domačink, od naših deklet pa je bila najbližje stopničkam Katja Horvat, ki je zasedla šesto mesto, s tem, da jo je od tretjega mesta ločilo 25 stotink sekunde. Katja Jazbec je bila na koncu 13., Ula Hafner 20., Nina-Katarina Mihovilovič 24., Ana Bucik 26., Ana Kobal 38., Ana Michelle Stipič 67., Klara Livk 75., Teja Lotrič pa 84. Dekleta imajo jutri na sporedu še eno veleslalomsko preizkušnjo.


Rezultati: Severnoameriški pokal .: Panorama :. Superveleslalom (m)
Rezultati: Citizen .: Santa Caterina Valfurva :. Slalom (ž)
Rezultati: Citizen .: Santa Caterina Valfurva :. Slalom (m)
Rezultati: FIS tekme .: St. Lambrecht :. Veleslalom (ž)Ula Hafner [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment