SP: 20. mesto za Šporna na superveleslalomu


Hannes Reichelt [foto: Fischer]

Avstrijski Hinterstoder je po nekaj letih znova gostil tekmo svetovnega pokala. Na sporedu je bil moški superveleslalom, ki se je začel ob 11.15. Pogoji za nastope na progi, poimenovani pa nekdanjem smučarju Hannesu Trinklu, so bili dobri, sama naloga tekmovalcev pa zaradi zahtevnih zavojev na strmem terenu, zelo težka.

Med 69 tekmovalci na startu je bilo tudi pet naših smučarjev, s startno številko 1 pa se je po progi podal Andrej Šporn. Progo je presmučal s časom 1:46.63, ki je bil najboljši do nastopa Norvežana Kjetila Jansruda, s startno številko 4.

10. po vrsti je svoj nastop začel Avstrijec Hannes Reichelt in svojo nalogo opravil zelo dobro predvsem v srednjem delu proge ter tako prevzel vodstvo. Avstrijca za tem ni uspel prehiteti nihče, še najbolj pa se mu je približal rojak Benjamin Raich, ki je za njim zaostal 34 stotink sekunde. Američan Bode Miller je zasedel tretje mesto, njegov zaostanek pa je znašal 0.93 sekunde.

Pri številki 24 smo videli nastop Andreja Jermana, ki je smučal z nekaj napakami, približno na polovici proge pa je zašel iz smeri, zgrešil vrata in tako končal z vožnjo. Kmalu za njim se je s številko 27 na progo podal Aleš Gorza in smučal precej bolje, njegov drugi vmesni čas pa bi ga lahko popeljal med dvajseterico. V nadaljevanju nastopa je zdrsnil na bok in komaj ujel naslednja vrata ter tako v cilj pripeljal s takrat 22. časom.

Težave na progi je imel tudi Andrej Križaj, ki je nastopil kot 31. V zgornjem delu se je s progo še dobro boril, potem pa podobno kot Jerman zgrešil ena izmed vrat. Gašper Markič, zadnji Slovenec na startu, je nosil številko 37 in v cilj prišel z 31. časom, na koncu pa zdrsnil na 42. mesto. Šporn je bil na koncu 20. in prejel nove točke, Gorza pa 36.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterstoder :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment