SP: Četrto mesto na smuku za Tino Maze


Tina Maze [foto: GEPA]

Po superkombinaciji v Trbižu, na kateri je Tina Maze včeraj osvojila prvo mesto, je danes prišel na vrsto še smuk, sedmi v sezoni svetovnega pokala. Slovenske barve je branila trojica smučark – Maruša Ferk s startno številko 3, Tina Maze s številko 14 in Ana Kobal s številko 51. Maruša je svojo nalogo opravila solidno in na koncu zasedla 30. mesto, Ana Kobal pa je svoj tretji nastop na tekmah svetovnega pokala končala na 47. mestu. Znova je bila odlična Tina, ki pa je tokrat za las zgrešila stopničke.

Naša najboljša smučarka je nastopila v času vodstva Francozinje Ingrid Jacquemod. Celotno vožnjo, razen v srednjem delu proge Artico Di Prampero, je imela boljši čas od Francozinje in jo na koncu tudi prehitela in sicer za šest stotink. Na prvem mestu je ostala vse do nastopa Avstrijke Elisabeth Goergl, največje tekmice za osvojitev brona v skupnem seštevku pokala. Avstrijka je našo smučarko ugnala za šest stotink sekunde in na koncu tekme osvojila tretje mesto.

Skorajda popolno vožnjo je prikazala Švedinja Anja Paerson in prišla do zmage. Drugo mesto je z 0,73 sekunde zaostanka osvojila Američanka Lindsey Vonn, 80 novih točk pa ji je prineslo mali kristalni globus. Tina v skupnem seštevku točk še vedno zaseda tretje mesto, a se ji je Elisabeth Goergl približala na vsega štiri točke, kar pomeni, da bomo na jutrišnjem superveleslalomu znova spremljali srdit boj med tema dvema tekmovalkama.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trbiž :. Smuk (ž)


Leave a Comment