SP: Druga loterija točke prinesla Mežnarju in Kranjcu


Mitja Mežnar [foto: GEPA]

Druga tekma v japonskem Sapporu je še bolj kot prva upravičila svoj sloves. Tokrat se sicer veseli Avstrijec Andreas Kofler pred včerajšnjim junakom Severinom Freundom, tretji pa je bil Thomas Morgenstern. Do točk Mitja Mežnar in Robert Kranjec.

Z japonske skakalne loterije je tokrat največ odnesel drugi s prve serije, Andreas Kofler, ki je v finalu za 12.5 metrov preskočil vodilnega Freunda in tako stopil na najvišjo stopničko. Na najnižjo pa se je s 13. mesta po prvi seriji povzpel vodilni v svetovnem pokalu, Morgenstern s skokom dneva, dolgim 136.5 metrov. Presenetil je Jan Matura iz Češke na četrtem mestu. Naši fantje danes niso potegnili dobrih kart. Že v kvalifikacijah je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran Jernej Damjan, kot 31. pa se v finale ni nato uvrstil niti Matic Kramaršič. Mitja Mežnar je druge točke na Japonskem napadal s 30. mesta po prvi seriji in je na koncu prišel do 25. mesta, Robert Kranjec pa je napadal z 21. mesta po prvem skoku. Žal tudi on ni imel sreče, saj je skočil v izjemno slabih pogojih, kar ga je prikovalo na zadnje mesto med finalisti.

Danes je bila podobna tekma kot včeraj, le da smo jo tokrat odnesli malo slabše. Jernej je imel smolo z dresom v kvalifikacijah, ko so ga diskvalificirali, Robert pa je v drugem skoku imel slabe razmere. Mitja je odskakal blizu tistega kar zna, a še vedno ne tako kot je tu skakal v zadnjem času. Malo nam je manjkalo sproščenosti, svoje pa je dodal tudi splet okoliščin, da nam ni uspelo kaj več danes. Sicer pa fantje funkcionirajo v redu, vzdušje znotraj ekipe je zelo dobro,” je po tekmi iz Japonske dejal glavni trener Matjaž Zupan.

Azijska turneja je s tem letos zaključena tako za svetovni kot celinski pokal. Svetovni pokal se bo nadaljeval že v četrtek, ko bodo v Zakopanah na sporedu kvalifikacije za prvo izmed kar treh tekem svetovnega pokala v tem poljskem mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)


Leave a Comment