SP: Dva Slovenca med dvajseterico


Tine Kolenc [foto: Klemen Zibelnik]

V španskem Espotu je danes potekal tretji veleslalom telemark smučanja v sezoni. Na odlično pripravljeni progi in lepem vremenu je pri dekletih ponovno zmaga odšla v Švico, prvič v sezoni je slavila Sandrine Meyer pred rojakinjo Amelie Reymond, tretjega mesta se je veselila Lisa Englund (ŠVE).

V moški konkurenci je slavil Latvijec Francoz Sven, drugo mesto je zasedel Norvežan Harald Kvaerner, tretji pa je bil njegov rojak Eirik Rykhus.

Med Slovenci je bil najuspešnejši Tine Kolenc, ki je s sedemnajstim mestom dosegel uspeh sezone. Matija Liška je z devetnajstim mestom dosegel rezultat kariere.

Tine Kolenc je po tekmi povedal: “Kljub manjši napaki v prvi vožnji, sem se zbral in usmeril vse moči na drugo vožnjo, kar se mi je tudi obrestovalo.

Matija Liška je bil s svojo drugo vožnjo zadovoljen: “Po povprečni prvi vožnji mi je v drugo uspela veliko boljša predstava, ki mi je prinesla željen rezultat. Z uspehom sem zelo zadovoljen, kar mi daje veliko motivacije za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki je glavni cilj sezone.


Rezultati: Svetovni pokal .: Espot :. Veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Espot :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment