Eva in Maja tik za stopničkami!


Eva Logar [foto: GEPA]

Slovenske smučarke skakalke so v Oslu na svetovnem prvenstvu dosegle izjemen uspeh, ki pa ima žal malce grenkega priokusa – Eva Logar je namreč osvojila najbolj nehvaležno 4. mesto, Maja Vtiča pa je končala mesto za njo.

Svetovna prvakinja je zasluženo in povsem pričakovano ter gladko postala Avstrijka Daniela Iraschko, ki je po Libercu 2009, ko so se dekleta prvič merila za naslov tokrat le upravičila vlogo prve favoritinje. Avstrijki se je najbolj približala Italijanka Elena Runggaldier na drugem mestu, ki je zaostala več kot deset točk, bron pa si je v finalu prislužila Coline Mattel. Na najbolj nehvaležnem mestu na svetovnem prvenstvu, četrtem, je končala Eva Logar, naša najboljša skakalka v tej zimi. “Pričakovala sem takšne skoke. Drugi se mi je malce ponesrečil, a četrto, sicer nehvaležno mesto, je vrhunski rezultat. Sem zelo zadovoljna! Pred drugim skokom sem se osredotočila na pravilno izvedbo in na nič drugega. Upam, da bodo ženski skoki sprejeti na olimpijskih igrah v Sočiju 2014,” je dejala Eva, ki je bila četrta že po prvi seriji, v finalu pa je prehitela reprezentančno in klubsko kolegico, Majo Vtič. Slednja je v finalni seriji do petega mesta prišla z daljavo serije, 97 metrov, in kar z 18. mesta! “Prvi skok je bil najslabši tukaj, tako da me sedaj preplavljajo malce mešani občutki, a rezultat je super. Za tak finalni skok mi je pomagala tudi jeza, ki se je nabrala v meni po slabem prvem skoku. Sedaj se lahko le tolčem po glavi za zamujeno priložnostjo,” je menila Vtičeva.

Fantastičen uspeh naših deklet sta zaokrožili Špela Rogelj na 21. mestu in Anja Tepeš na 30. mestu. Naša dekleta, varovanke Matjaža Triplata, so torej pustile izjemen vtis na drugi članski tekmi svetovnega prvenstva navdušila vse slovenske ljubitelje smučarskih skokov. Žal je bila to tudi edina preizkušnja za dekleta na tem prvenstvu. Če bi bila na sporedu ekipna tekma, Sloveniji medalja zagotovo ne bi ušla – morda celo zlata…


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Uradni rezultatiMaja Vtič [foto: GEPA]


Špela Rogelj [foto: GEPA]


Anja Tepeš [foto: GEPA]

Leave a Comment