SP: Filip Flisar dvakrat med top 15


Filip Flisar [foto: Matej Obu]

Mariborčan Filip Flisar, ki zadnji dve sezoni več kot uspešno zastopa slovenske barve v disciplini smučarski kros, je svojo mini švicarsko turnejo končal z 13 in 14. mestom.

Član Smučarskega kluba Branik, osmi z lanskih olimpijskih iger v kanadskem Vancouvru, s konstantnimi nastopi v FIS Svetovnem pokalu tako vedno bolj utrjuje svoj položaj med najboljšimi smučarji krosisti na svetu, v tem trenutki je skupno na 17. mestu.

Na včerajšnji tekmi FIS Svetovnega pokala v smučarskem krosu, ki se je odvijala v švicarskem Meiringer-Haslibergu, je Flisar svoj nastop sicer končal v četrtfinalu, na najvišjo stopničko na odru za zmagovalce pa je stopil Finec Jouni Pellinen. Ta je v finalu za sabo pustil Avstrijca Andreasa Matta, trenutno vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala, sicer pa mlajšega brata včerajšnjega zmagovalca slaloma v Kranjski Gori Maria Matta ter Nemca Daniela Bohnackerja in Kanadčana Chrisa Del Bosca.

Pri ženskah je zmaga tokrat šla Švedinji, Anni Holmlund, drugo mesto si je prismučala Švicarka Katrin Mueller, tretje pa Francozinja Ophelie David. Slovenske barve je zastopala Saša Farič, ki pa se v kvalifikacijah ni uvrstila med šestnajst finalistov in na koncu pristala na 23. mestu.
Flisar je prejšnji teden nastopil tudi na tekmi svetovnega pokala v švicarskem Grindelwaldu, kjer je zasedel solidno 14. mesto.

Do konca sezone sta pred Mariborčanom še dve večji tekmi svetovnega pokala v švedskem Branasu in zaključek v Myrkdalen-Vossu na Norveškem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Meiringen-Hasliberg (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Meiringen-Hasliberg (ž)


Leave a Comment