SP: Filip Flisar med najboljšo deseterico


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu, je v St.Johannu na avstrijskem Tirolskem 23-letni Mariborčan Filip Flisar z 10. mestom dosegel edino slovensko moško uvrstitev v finalnih vožnjah. Med najboljšo dvaintrideseterico se na včerajšnjih kvalifikacijah nista uvrstila Matej Adorjan (47. čas kvalifikacij) in Simon Jecl (48. čas kvalifikacij). Zmagal je Američan John Teller, ki je včeraj dosegel šele peti čas kvalifikacij, danes po zmagi pa se je zavihtel na prvo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala v smučarskem krosu. Drugo mesto je zasedel Kanadčan Nick Zoricic, tretje pa Avstrijec Thomas Zangerl. Na večerni tekmi je pod žarometi naš Filip izpadel v četrtfinalu v boju s Švicarjem Arminom Niedererjem, Kanadčanom Nickom Zoricicem in Fincem Jounijem Pellinenom.

Naša edina ženska predstavnica Saša Farič je potrdila včerajšnjo uvrstitev iz kvalifikacij in z 20. časom izpadla iz nadaljevanja tekmovanja v prvem krogu, se pravi v osmini finala. Na zmagovalnih stopničkah sta stali kar dve Nemki, in sicer na najvišji zmagovalka današnje preizkušnje Heidi Zacher, pred Norvežanko Heddo Berntsen in rojakinjo Anno Woerner. Podobno kot v moški konkurenci, se je tudi Heidi s prvo zmago v smučarskem krosu v tej sezoni zavihtela na prvo mesto skupne lestvice te discipline.

Karavana svetovnega pokala v smučarskem krosu se seli v francoski L’Alpe d’Huez, kjer se bodo tekmovalci spet pomerili spet v sredo, 12. januarja na novi preizkušnji smučarskega krosa.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Johann (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Johann (ž)


Leave a Comment