SP: Filip Flisar v Alpe d’Huezu zasedel 13. mesto


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Zmagovalec tretje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v francoskem Alpe d’ Huezu je mladi Nemec, Daniel Bohnacker. Drugo mesto si je prismučal Avstrijec Andreas Matt, ki je hkrati prevzel vodstvo v skupnem seštevku smučarskega krosa. Tretji pa je bil, prav tako Avstrijec, Patrick Koller. Naš najboljši je bil tudi tokrat Filip Flisar, ki je z današnjim 13. mestom zbral dovolj točk, da se je obdržal na 19. mestu v skupni razvrstitvi.

Kljub uvrstitvi v finale je Flisar po tekmi nekoliko razočarano dejal: “S kvalifikacijsko vožnjo sem bil zadovoljen, saj mi proga ne ustreza preveč. V prvem krogu finala sem suvereno osvojil prvo mesto in se uvrstil v naslednji krog, kjer pa sem imel izjemno težko skupino. Skozi celotno vožnjo sem bil na drugem mestu takoj za Andreasom Mattom, ki sem ga v ciljni ravnini dohiteval. Da sem preprečil trk z njim, sem ga poskušal prehiteti, pri čemer sem zapeljal v nekoliko globlji sneg in na zadnjem skoku poletel nekoliko predaleč. To je izkoristil Nemec Simon Stickl in me prehitel tako, da sem končal na tretjem mestu in izpadel. Moram priznati, da sem kljub preboju v finale in uspešni prvi vožnji nekoliko razočaran. Vem, da sem lahko hitrejši od tekmecev, ki se uvrščajo v finale in zdaj samo čakam na pravi trenutek.

Poleg Filipa sta slovenske barve zastopala tudi Matej Adorjan (50. mesto) in Simon Jecl (60. mesto), ki pa sta žal izpadla že v kvalifikacijah in se nista uvrstila v finale dvaintrideseterice. Matej je po tekmi razočarano povedal: “Ne vem kaj ne naredim dobro med samo vožnjo. Že nekaj tekem zapored na oko dobro izpeljem kvalifikacije, brez večjih napak, a se mi kljub temu ne uspe uvrstiti v finale.

Slovenska dama smučarskega krosa, Saša Farič, žal ni mogla nastopiti na tekmi, saj se je na treningu poškodovala in si zlomila ključnico. Saša si želi predvsem čim prejšnje okrevanje.

Naslednja tekma smučarskega krosa bo že čez štiri dni v francoskem Les Contaminesu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Alpe d’Huez


Leave a Comment