SP: Flander in Demšar med šestnajsterico v Landgraafu


Rok Flander [foto: Oliver Klaus/FIS]

V Landgraafu se je začelo letošnje tekmovanje za svetovni pokal deskarjev in deskark paralelnih disciplin. Na startu paralelnega slaloma v dvorani na Nizozemskem smo imeli sedem tekmovalcev in eno tekmovalko, v finalne vožnje pa se je uspelo prebiti dvema deskarjema.

Gloria Kotnik je na začetku dobro nastopila na rdeči progi in postavila 14. čas voženj, na modri pa 27., kar je bilo dovolj za končno 19. mesto. Izven finala so ostali tudi Jure Hafner (41.), Izidor Šušteršič (40.) in Rok Marguč (36.). Tim Mastnak je na svojem prvem nastopu v Landgraafu zasedel 23. mesto, Žan Košir pa je bil 18. V finalu sta tako nastopila Jernej Demšar in Rok Flander.

Demšar se je prvem krogu finala spopadel z Italijanom Rolandom Fischnallerjem. Tekmeca sta bila na polovici proge izenačena, potem pa je Italijan pospešil in si na koncu priboril 48 stotink prednosti. Naš deskar je v drugo nastopil na rdeči progi, bil napadalen, a tudi izgubil nekaj časa in v cilj prišel z več kot sekundo zaostanka.

Naš drugi tekmovalec v finalu Flander, se je spopadel z Nemcem Patrickom Busslerjem in v prvem dvoboju moral priznati premoč, ki je znašala 42 stotink. Flander je v drugo prikazal zelo dober start in lovil zaostanek, a bil na koncu žal prepočasen in za Busslerjem zaostal 16 stotink. Flander je na koncu osvojil 12. mesto, Demšar 16., njegov nasprotnik v osmini finala Fischnaller pa je prišel do zmage.

Peter Kotnik, strokovna oseba discipline, je po tekmi dejal “Kot sem rekel že zadnjič, imajo tu malenkost prednosti izkušenejši tekmovalci. Lahko rečemo, da ni bilo zelo slabo. Košir je bil 18. in samo za tri stotinke zgrešil finale, Gloria pa je bila 19. Tako da smo bili blizu, a smo napravili manjše napake. Ta tekma je ravninska in če narediš takšne napake, te to lahko stane finala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Landgraaf (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Landgraaf (ž)


Izjava: Peter Kotnik (.mp3)


Leave a Comment