SP: Flisar kljub poškodbi do 13. mesta na zaključku sezone


Filip Flisar [foto: Matej Obu]

Mariborčan Filip Flisar je danes nastopil na finalu svetovnega pokala v smučarskem krosu v norveškem Myrkdalen-Vossu in kljub sveži poškodbi prsta zadnjo tekmo sezone zaključil na 13. mestu.

Flisar je poškodbo prsta staknil na jutranjem treningu, potem ko ga je po padcu v enem od zavojev v roko zadela smuča Norvežana Juella, nato pa sta skupaj pristala v snemalcu, ki je na omenjenem odseku proge snemal dirko. “Na jutranjem treningu sem v eni od band zapeljal v neutrjen sneg, potegnilo mi je smučko, podobno pa se je zgodilo tudi Juelleju, ki je ob tem smučko še izgubil, oba pa sva končala v snemalcu norveške televizije. Trpel je prst in televizijska oprema. Najdražji padec sezone…,” je dejal Flisar. Padec pa ni bil samo drag, bil je tudi boleč. “V osmini finala je še nekako šlo, saj so mi prst takoj po padcu imobilizirali, v četrtfinalu pa je že tako bolel, da sem se na vožnjo težko koncentriral. In v danih okoliščinah sem z rezultatom zelo zadovoljen. Zadovoljen pa sem tudi s končnim skupnim 13. mestom v Svetovnem pokalu. Drugo leto pa prav gotovo napadem deseterico,” je današnje dogajanje pokomentiral Flisar.

Na zaključni tekmi svetovnega pokala, na katero je bilo povabljenih 32 najvišje razvrščenih tekmovalcev in 16 najboljših tekmovalk v smučarskem krosu pravkar minule sezone, je prvo mesto osvojil Kanadčan Christipher Delbosco pred Švicarjem Conradignom Netzerjem in Čehom Tomasom Krausom. Kristalni globus za skupnega zmagovalca v disciplini smučarski kros pa je osvojil Avstrijec Andreas Matt pred Kanadčanom Delboscom in Fincem Jounijem Pellinenom.

Flisar se v domovino vrača jutri, ko bo znano tudi, kako huda je poškodba prsta, kljub temu pa je že napovedal, da se bo udeležil tekmovanja za Puklovo roko, tradicionalne zaključno-otvoritvene smučarsko/deskarsko/kolesarske prireditve, ki se bo 2. aprila odvijala na Mariborskem Pohorju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Myrkdalen-Voss :. Smučarski kros (m)


Leave a Comment