SP: Hudač: “Zadovoljen ni prav nihče”


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Petra Majdič je na 10 km preizkušnji v klasični tehniki v švicarskem Davosu osvojila 20. mesto, potem ko je zopet s konkurenco pometla Norvežanka Marit Björgen. Drugo mesto je osvojila Poljakinja Justyna Kowalczyk, tretje pa Therese Johaug, prav tako z Norveške.

Petra Majdič je bila danes edina Slovenka na startu 10 km preizkušnje v klasični tehniki. Na progo se je podala s številko 33, takrat kot večina favoritinj. Petra danes ni bila povsem prava, kar se je videlo že po prvem merjenju vmesnega časa na 1,6 km, ko je za vodilno Marit Björgen zaostajala že več kot pol minute in je bila na 16. mestu. Na polovici proge je Petra sicer pridobila dve mesti, zaostanek pa je zrasel na minuto in 13 sekund. Na zadnjem merjenju, tri kilometre pred ciljem, je Petra svoj zaostanek povečala še za skoraj minuto, padla pa je tudi na dvajseto mesto. Še vedno je premočno vodila neverjetna Björgnova pred Justyno Kowalczyk in rojakinjo Therese Johaug. Identičen vrstni red je obveljal tudi na koncu. Björgnova je za pol minute premagala Poljakinjo, Johaugova pa je zaostala še deset sekund več. Petra je v cilj pritekla na mestu, kjer se je držala že po 7 km, torej kot dvajseta.

Pričakovali smo več, prav nihče ne more biti zadovoljen s tem rezultatom. Zadovoljna ni niti Petra sama, niti jaz kot trener, niti serviserji. Današnji pogoji za tekmo so bili zelo težki, saj je pred tekmo še močno snežilo, nato pa se je smučina omehčala zaradi novega snega. Petra se v teh pogojih ni znašla, iz sebe ni znala iztisniti tistega kar premore. V teh pogojih ima sicer vedno težave, saj je njena tehnika bolj na moči in zdrsu, kar pa tu ne prinaša prednosti. A rezultat sedaj je, kakršen je. Že jutri je lahko slika povsem drugačna. Glede samih smuči lahko rečem, da so bile pripravljene zelo dobro. Pogoji so bili danes drugačni na začetku in proti koncu proge, tako da so bile nekje hitrejše ene, nekje druge tekmovalke. Mi smo imeli povsem primerljive smuči in v tem ni bilo nobene težave,” je po tekmi dejal glavni trener Ivan Hudač.

Jutri dekleta v Davosu čaka še sprinterska preizkušnja v prosti tehniki, kjer je lani Majdičeva zmagala, Vesna Fabjan pa je bila četrta. Jutri bosta poleg omenjenih deklet tekmovali še Katja Višnar in Alenka Čebašek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Davos (ž)
Izjava: Ivan Hudač


Leave a Comment