SP: Jernej Damjan četrti v kvalifikacijah


Jernej Damjan [foto: Klemen Zibelnik]

Na prvo izmed treh tekem svetovnega pokala v Zakopanih so se zanesljivo uvrstili vsi štirje slovenski orli. Pred največjo množico, ki je pospremila kvalifikacije v letošnji sezoni se je še posebno izkazal Jernej Damjan.

Jernej Damjan je četrtkove kvalifikacije končal na odličnem četrtem mestu, potem ko je pristal pri zelo dobrih 129 metrih in je za skok prejel 123,3 točke. Kvalifikacije je sicer dobil Nemec Michael Uhrmann, ki je skočil enako kot Damjan, a je zbral kar 11,2 točk več od Ljubljančana. Damjanu je od naših sledil Robert Kranjec s 119,2 točkami, a skok Kranjčana je meril osem metrov manj. Kot tretji najboljši Slovenec v kvalifikacijah je bil Jurij Tepeš, ki je pristal pri 123.5 metrih, zbral pa je 116,2 točk. S 117 metri je bil najkrajši naš najmlajši – Peter Prevc, ki pa se je s 110,3 točkami več kot zanesljivo prebil na jutrišnjo tekmo, ki bo prva izmed kar treh v Zakopanih ta konec tedna.

Vse do nastopa Adama Malysza so skakalci nastopali z 11 naletnega mesta s koder je daljavo dneva – 133.5 metrov postavil Nemec Severin Freund. A kljub nižjemu naletnemu mestu je domači as nato poletel do kar 139 metrov, kar je le meter in pol manj od uradnega rekorda skakalnice Simona Ammanna. Švicar in Andreas Kofler sta nato skakala še z naletnega mesta nižje od Poljaka, a Kofler je kljub temu poletel do 136 metrov. Thomas Morgenstern je kvalifikacijsko serijo izpustil. Tekma se prične jutri ob 16.30 uri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane :. Kvalifikacije


Leave a Comment