SP: Kofler prekinil Morgensternov niz


Andreas Kofler [foto: GEPA]

Avstrijec Andreas Kofler je prekinil niz zmag Thomasa Morgensterna na zadnji tekmi svetovnega pokala pred novoletno turnejo. Peter Prevc je osvojil 17. mesto, Jurij Tepeš pa 27.

Tako Jurij Tepeš kot tudi osmi s kvalifikacij, Peter Prevc, sta danes pokazala veliko in izkoristila tudi malce boljše pogoje ob začetku prve serije in sta se tudi prebila v finalno serijo. Prevc je bil na visokem devetem mestu, Tepeš pa na 19. Žal se ni izšlo Mitji Mežnarju, ki je končal pri repu uvrščenih. Že v kvalifikacijah je izpadel Robert Kranjec. Prvo serijo, ki jo je v veliki meri skrojil veter, je dobil Andreas Kofler pred Stephanom Hockjem in Pavelom Karelinom.

Prvi izmed naših je v finalu priložnost dobil Tepeš, ki je napadal kot 19. s prve serije. Žal tokrat ni šlo tako dobro kot v prvo in je s skokom, dolgim 119.5 metrov pristal na trenutno 10. mestu. Na koncu je osvojil 27. mesto in s tem druge točke letos, prve je dobil v petek v Engelbergu. Podobno je v finalu nazadoval tudi Prevc, ki je skočil 126 metrov in po njegovem skoku je zasedel trenutno 11. mesto. A že takoj za njim je še slabše skočil Nemec Pascal Bodmer, ki je Prevcu povrnil eno mesto. V finalu je zaostal za Prevcem tudi šesti s prve serije, Čeh Jan Matura. Na koncu je to pomenilo 17. mesto in s tem drugo najboljšo uvrstitev v letošnji zimi za našega najmlajšega skakalca. Boj za vrh se je ponovno bil med Avstrijcema Thomasom Morgensternom in Koflerjem. Kljub temu, da je bil Beljačan sedmi po prvem skoku, je v finalu naredil svoj skok in skočil na oder za zmagovalce, tik za rojaka Koflerja. Slednji je bil danes premočan in je tako prekinil letošnji niz zmag Morgensterna. Tretje mesto je osvojil Poljak Adam Maylsz, presenetljivo četrto pa Rus Karelin.

Pred skakalno elito je sedaj krajši premor, saj je naslednja tekma na sporedu že v Oberstdorfu, kjer se začenja novoletna turneja.

Ne vem, če bi govoril preveč o sreči, ki nam je pripomogla k današnjima rezultatoma. Mogoče v prvem skoku res, ko je bilo vmes zelo slabo, vendar v drugem skoku sta oba skočila zelo solidno. Jurij je sicer v prvi seriji naredil boljši skok kot v finalu, kjer je imel tudi slabše pogoje. Zanj sem zelo vesel, saj je prišel do drugih točk v karieri na 120 metrskih skakalnicah, tako da za njega nimam kaj reči. Tudi za Petra sem seveda vesel, da je dosegel točke. Videli smo, da so bile razlike danes zelo majhne. Če bi Peter skočil dva metra več, bi bil lahko tudi pet mest višje. Vseeno, to niso tisti čisto pravi naši skoki, je pa korak naprej. Sedaj nas čakata dva dni treninga doma ter seveda tudi kondicijski treningi, za božič pa bomo malce odklopili vse skupaj in spočili glave,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Zupan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati


Leave a Comment