SP: Kosteliću superveleslalom v Kitzbuehlu


Ivica Kostelić [foto: Rolex / Kurt Arrigo]

Četrti superveleslalom sezone svetovnega pokala za moške se je začel ob 11.30, ko se je po progi Streifalm spustil prvi izmed 60. smučarjev. Pogoji za nastope v Kitzbuehlu zaradi slabe vidljivosti niso bili najboljši, tako da so imeli tekmovalci na že tako zahtevni progi, še nekoliko težje delo.

Prvi izmed peterice naših smučarjev na startu je bil Andrej Šporn, ki je nosil številko 2. Andrej je že v zgornjem delu naredil nekaj napak, potem nadaljeval nekoliko bolje, a v cilju vseeno zaostal za Francozom Yannick Bertrandom, ki je startal pred njim. Takoj za Špornom je nastopil Hrvat Ivica Kostelić, vodilni v skupnem seštevku točk, smučal odlično in prevzel vodstvo z veliko prednostjo.

Tekmovalci za njim niso uspeli nastopiti tako dobro in po vrsti zaostajali za njim, še najbolj pa se mu je približal Avstrijec Georg Streitberger, ki je za 31-letnim Hrvatom zaostal 23 stotink sekunde. Med najboljšimi superveleslalomisti sezone smo videli nekaj odstopov, med njimi pa je najbolje smučal Norvežan Aksel Lund Svindal in se prebil na tretje mesto.

Drugi slovenski nastop smo videli pri številki 24 z Alešem Gorzo. V zgornjem delu proge je smučal dobro in za Hrvatom zaostajal le 3 desetinke sekunde, potem pa se je zaostanek povečal, kar je Aleša na koncu popeljalo na 19. mesto.

Andrej Jerman, ki je startal kot 26., je kmalu po začetku vožnje zgrešil vrata in odstopil, voženj pa ni uspelo končati tudi Andreju Križaju in Gašperju Markiču. Poleg Gorze je tako do točk uspel priti še Šporn, ki je bil na koncu 21.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment