SP: Kuernerju prve točke v karieri


Miha Kuerner [foto: GEPA]

Bansko v Bolgariji je danes gostil prvo tekmo svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Na sporedu je bila superkombinacija, potek katere pa je bil zaradi slabega vremena oziroma sneženja nekoliko spremenjen. Tekmovalci so se namreč najprej pomerili na slalomu, ki se je začel ob 9. uri po našem času, nato pa je na vrsto prišel še superveleslalom. To je bila tudi zadnja tekma v tej disciplini v letošnji sezoni.

Na startu je bilo 47 tekmovalcev, prvi pa se je po progi Banderiza podal Italijan Peter Fill, ki je imel med vožnjo nemalo težav. Edini, ki je progo presmučal v manj kot minuti je bil slalomski svetovni prvak Francoz Jean-Baptiste Grange, ki je startal kot 16. in bil tudi vodilni po prvem delu superkombinacije. Še najbolj se mu je približal Nemec Felix Neureuther, ki je zaostal 28 stotink sekunde, tretji pa je bil Italijan Manuel Moelgg, s 37. stotinkami slabšim časom od Francoza. Tej trojici sta sledila Hrvata Ivica Kostelić in Natko Zrnčić-Dim.

Edini slovenski predstavnik na tekmi je bil Miha Kuerner, ki je nosil startno številko 43. Svojo nalogo je opravil solidno ter ob prihodu čez ciljno črto zasedel 24. mesto. Njegov zaostanek za vodilnim tekmovalcem, ki je znašal 2,35 sekunde, ga je do konca slaloma obdržal na tem mestu. Miha je s superveleslalomom začel šesti po vrsti, v času vodstva Avstrijca Bjoerna Sieberja. Začel je dobro in v primerjavi z vodilnim pridobil na času v srednjem delu proge, a potem žal naredil nekaj napak in prišel na šesto mesto.

Pred nastopom najboljše peterice po slalomu je prvo mesto zasedal Italijan Christof Innerhofer. Zrnčić-Dim je prišel na 12. mesto, Kostelić, ki si je že pred tekmo zagotovil mali kristalni globus za superkombinacijo, pa je nato postavil četrti čas voženj. Moelgg je za tem prišel na osmo mesto, Neureuther pa je za Italijanom zaostal le stotinko sekunde.

Vodilni po slalomu, Grange, je kmalu po startu odstopil, kar je pomenilo, da so se na zmagovalnem odru veselili Innerhofer, Neureuther in Francoz Thomas Mermillod Blondin. Kuerner, ki bo v nedeljo praznoval 24. rojstni dan, je bil na koncu 19. in s tem prvič v karieri prišel do točk svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bansko :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment