SP: Ligety tretjič zapored, Slovenci znova brez točk


Ted Ligety [foto: GEPA]

Smučarji, ki nastopajo v svetovnem pokalu so se iz Val Gardene preselili v Alto Badio, kjer je bil danes na sporedu tretji veleslalom sezone. Na startu zelo ledene proge Gran Risa je stalo 75 smučarjev iz 19 držav, slovenske barve pa so branili trije smučarji.

S startno številko 6, je odlično vožnjo prikazal Američan Ted Ligety, zmagovalec dveh preteklih veleslalomov, do konca prve vožnje pa ga je prehitel le Francoz Cyprien Richard, ki je bil za 15 stotink hitrejši. Tretje mesto je z 80 stotinkami zaostanka za Francozom zasedal Norvežan Aksel Lund Svindal.

Prvi slovenski nastop smo videli pri številki 54, ki jo je nosil Janez Jazbec. V njegovi vožnji je bilo nekaj napak, tako da je ob prihodu prek ciljne črte zasedel 34. mesto, do konca prvega teka pa zdrsnil na 40. Miha Kuerner in Aleš Gorza, ki sta startala kot 56. oziroma 59., svojih nastopov nista končala.

V drugem teku smo spremljali zanimive boje za najvišja mesta. Do tretje zaporedne zmage je uspel priti Ligety, Richard je za njim zaostal 14 stotink sekunde, na stopničke pa je prišel še en Francoz, in sicer Thomas Fanara, ki je za Američanom zaostal 55 stotink.

Trener tehničnih disciplin Pavli Čebulj je po tekmi dejal: “Preparacija proge je bila fantastična, mogoče tudi nekoliko pretežka. Dejstvo pa je, da je bilo za vse enako, priložnost smo imeli odlično. Kar se Janeza tiče, izgleda, da ima zelo veliko željo po rezultatih, po drugi strani pa tudi strah pred neuspehom, tako da v tem trenutku ni sposoben vožnje blizu optimuma. Dejstvo je, da je enako smučal v strmini, ki je zelo velika in v ravnini. To se ne da, drugi so smučali bolj pazljivo v strmini in potem dodali »gas«, on pa je smučal popolnoma enako in s tem ne moreš konkurirati. Gorze ne morem komentirati, ker ga nisem videl, slišim, da je zdrsnil na notranji smučki, podobno tudi Kuerner.


Rezultati: Svetovni pokal .: Alta Badia :. Veleslalom (m)
Izjava: Pavli Čebulj (.mp3)


Leave a Comment