SP: Malysz spravil Poljake v deliri


Adam Malysz [foto: Ania Trybus / smucka]

Poljski skakalni as, Adam MalyszPeter Prevc.

Prvi dan tridnevnega spektakla v Zakopanih na Poljskem se ni izšel povsem po slovenskih željah. V finale se je uvrstil samo Peter Prevc, ki je, po sicer izjemni prvi seriji pred več kot 30.000 gledalci pod in ob skakalnici, zasedal 26. mesto. Žal je kakšen meter ali kanček sreče za finale zmanjkalo Jerneju Damjanu na 31. mestu in Juriju Tepešu na 33. mestu. Robiju Kranjcu se skok ni izšel po željah in je pristal na 49. mestu. Na vrhu je bil na zadovoljstvo celotne publike pod skakalnico domači as, Adam Malysz, ki je vodil pred super Nemcem v zadnjem času, Severinom Freundom, tretji pa je bil prebujeni Gregor Schlierenzauer. Tik za najboljšimi tremi je bil Thomas Morgenstern.

V finalu je naš mladi skakalec svojo nalogo opravil bolje kot v prvi seriji in je pristal pri 125.5 metrih, kar ga je po lestvici dvignilo na končno 23. mesto. Na vrhu je za pravo dramo tik ob koncu finalne serije poskrbel kar domači as, Malysz, ki je naredil veliko napako pri odskoku, a je kljub temu uspel priti do svoje prve zmage v svetovnem pokalu po trojčku v Planici v marcu 2007. Na drugo mesto se je v finalu s šestega prebil Avstrijec Andreas Kofler, ki je za vsega pol točke premagal Nemca Freunda na tretjem mestu. Tik pod stopničkami je končal Simon Ammann, kateremu sta sledila Morgenstern in Schlierezauer. Jutri bodo v Zakopanih kvalifikacije na sporedu ob 15.00 uri, tekma pa sledi ob 16.30 uri.

Glede na naše predstave na treningu v Zakopanih, smo si od tekme sigurno obetali več. Tudi realno bi lahko dosegli več, a smo delali napake. Jernej je tukaj kazal dobre skoke, vendar je danes storil napako pri odskoku, podobna zgodba je tudi pri Juriju. Oba pa sta s svojimi slabimi skoki prišla na rob točk, kar pomeni, da ob normalnih skokih lahko prideta v točke. Peter ni povsem pravi, ne dela tistih njegovih odskokov, Robi pa tukaj res še ni spravil skupaj dobrega skoka. Moral se bo bolj sprostiti, malce pa je morda prisotno tudi utrujenosti, kar pa je težko reči. Jutri je nova tekma, tako da se bomo sedaj osredotočili na to,” je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Zupan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)


Leave a Comment