FOTO: Mariborski veleslalom odpovedan


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik, smucka]

Ženski veleslalom za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju se je po dolgi negotovosti začel ob 10.45, slabo uro kasneje, ko je svoj nastop opravilo 25 smučark, pa je bil odpovedan. Organizator in delavci na progi so zadnje dni marljivo pripravljali teren za izvedbo veleslaloma, a narava se je na koncu izkazala za premočno.

Prva se je po progi podala Nemka Viktoria Rebensburg, takoj za njo pa Tina Maze, katere čas je bil le sedem stotink sekunde slabši. Z vsako višjo startno številko pa so se pogoji na progi slabšali, kar je bilo ob temperaturah nad desetimi stopinjami Celzija neizbežno. Vodstvo tekmovanja se je na koncu le odločilo, da tekmo odpove, saj tekmovalke z višjimi startnimi številkami ne bi mogle konkurirati tistim, ki so štartale pred njimi.

Na štartu so bile Mazejeve še Mateja Robnik (številka 38), Ana Drev (39), Tina Robnik (48), Vanja Brodnik (62) in Katarina Lavtar (65).

Organizatorji so naredili vse, da bi pripravili dobro podlago. Ob desetih smo se odločili, da začnemo s tekmo in vidimo, kako se bodo razmere odvijale. Ko je izza oblakov posijalo sonce, se je stanje začelo slabšati. Predvsem v sredini proge, okoli slalomskega starta, je bilo najslabše. Glede na dejstvo, da je bilo na startu še 50 tekmovalk in druga vožnja, je bilo tekmo nemogoče izpeljati,” je razloge za odpoved tekmovanja obrazložil direktor tekem svetovnega pokala Atle Skaardal.

Kakšna pa je napoved za nedeljski slalom? Odgovor podaja Skaardal: “Na srečo je jutri slalom, čeprav bo tudi izvedba te tekme zelo težavna. Še danes bomo postavili progo in delali neposredno na liniji smučanja, ki jo bomo skušali čim bolj utrditi. Potrebno bo videti, kako bo sneg reagiral. Upam, da nam bo uspelo. A pred nami je težak izziv, saj je stanje snega takšno, da ga je težko obdelovati. Vsi se bomo trudili za uspeh, a zagotovil ni nobenih.


Fotogalerija: 15.01.2011, Maribor :. Veleslalom


Leave a Comment