SP: Matt zabeležil novo zmago, Flisar šesti


Filip Flisar [foto: Matej Obu]

Mariborčan Filip Flisar je na deseti tekmi letošnjega svetovnega pokala v smučarskem krosu v švedskem Branäsu osvojil šesto mesto in tako po četrtem mestu v kanadskem Blue Mountainu “naredil” drugi najboljši rezultat sezone.

Flisar se je po osmem najhitrejšem času kvalifikacij vse do polfinala odlično boril, hiter je bil predvsem v zavojih. Takoj po tekmi in odličnem rezultatu je Filip zadovoljen izjavil: “Na Švedskem se odlično počutim. Odkar smo prišli na prizorišče tekme, je vse teklo kot po maslu, pomagalo je tudi vreme, ki je bilo zadnjih nekaj dni res lepo. Po osmini in četrtini finala sem napredoval kot drugi v skupini, v polfinalu pa sem se v enem od zavojev, v katerih sem bil hiter skozi vso dirko, nekoliko zapletel s sotekmovalcem in tako končal v malem finalu, kjer me je prehitel le Finec Pellinen.

V Branäsu je zmagal Avstrijec Andreas Matt, tudi sicer najboljši smučar-krosist letošnje sezone in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskem krosu, pred Kanadčanom Chrisom Del Boscom in Švicarjem Conradignom Netzerjem. Flisar je po današnjem šestem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala s 16. napredoval na skupno 15. mesto.

Naslednja in tudi zadnja tekma letošnje sezone za FIS Svetovni pokal v smučarskem krosu bo 19. marca v norveškem Myrkdalen-Vossu. Ker gre za zaključek svetovnega pokala, je nanjo vabljenih le 16 skupno najbolje postavljenih deklet in 32 fantov, med njimi Filip Flisar: “Nastopa na finalni prireditvi Svetovnega pokala se zelo veselim, saj je že sama uvrstitev na tekmo zaradi sistema vabil zame velika čast. Seveda pa bom tudi v Vossu, kot na vsaki tekmi do zdaj, vozil ‘na polno’. Komaj čakam…


Rezultati: Svetovni pokal .: Branas


Leave a Comment