SP: Tina Maze na uvodu šesta


Tina Maze [foto: GEPA]

Tina Maze je uvodno preizkušnjo sezone končala na šestem mestu, Ana Drev in Maruša Ferk daleč od finala. Prvo zmago na tekmah svetovnega pa je slavila olimpijska prvakinja Viktoria Rebesburg.

Uvodne preizkušnje svetovnega pokala v alpskem smučanju se je na ledeniku Rettenbach nad Soeldnom udeležilo 69 veleslalomist iz 17 držav, razumljivo so jih imela največ domačinke. Avstrijk je bilo namreč kar 10.

Kot so pred tekmo napovedovali so se zaradi nekoliko slabših snežnih pogojev v finale prebile tekmovalke z nižjimi štartnimi številkami. V drugi tek se je tako s številko višjo od 40, uvrstila le Švedinja Sara Hector. “Prvi polčas” je pripadel Nemki Kathrin Hoelzl, za njo pa sta se uvrstili še njeni rojakinji Maria Riesch in Viktoria Rebensburg. Tina Maze je s številko pet nastopila solidno in zasedala sedmo mesto, pod pričakovanji pa sta smučali preostali dve naši udeleženki na premierni tekmi svetovnega pokala. Ana Drev je z zaostankom 6,68 s zasedla končno 48. mesto, Maruša Ferk pa je do cilja nabrala skoraj neverjetnih 8,36 s zaostanka in prehitela le dve tekmici. Bila je 56.

Če bi pokazali tisto, kar kažeta na treningu, bi se uvrstili v drugi tek. Ampak danes, to ni bilo to. Že od prve prelomnice naprej, po 15, 20 sekundah, sta smučali preveč previdno. Progo sta preveč spoštovali,” je o nastopu Drevove in Ferkove povedal trener ženske tehnične ekipe Jernej Koblar.

V finalni vožnji se je razmerje na vrhu nekoliko spremenilo. Zmage se je razveselila 21-letna Viktoria Rebensburg. Za veleslalomsko olimpijsko prvakinjo je bila to prva zmaga na tekmah najvišjega ranga. Na drugem mestu se ji je pridruži rojakinja Kathrin Hoelzl, tretja pa je bila Italijanka Manuela Moelgg.

Tina Maze je z odlično drugo vožnjo napredovala na končno šesto mesto, vendar je to manj kot so si v njenem taboru nadejali. Cilj je bil namreč uvrstitev na zmagovalni oder. “Z ekipo sem zadovoljen. Že danes smo si želeli vrhunski rezultat. Šesto mesto je vrhunski rezultat, vendar ni zmaga. Tina je delno smučala zelo dobro, predvsem v drugem teku. Imela je nekoliko preveč spoštovanje pred strmino. Misli, da je potrebovala eno tekmo, da ji bo v nadaljevanju steklo. Konkurenca je zelo dobra, Nemke so na nivoju, prav tako Italijanke. Šesto mesto ocenjujem kot zelo dober rezultat za začetek sezone, predvsem glede na dobro odsmučane odseke,” je dejal trener naše najboljše smučarke Andrea Massi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soelden :. Veleslalom (ž)


Izjava: Jernej Koblar

Izjava: Andrea MassiAna Drev [foto: GEPA]


Tina Maze [foto: GEPA]


Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment