SP: Megla preprečila izvedbo moškega veleslaloma


Aleš Gorza [foto: Klemen Zibelnik]

Po včerajšnjem ženskem veleslalomu so se danes v avstrijskem Soeldnu pomerili še moški. Od 10. ure naprej, ko so tekmovalci začeli s sezono svetovnega pokala, so bili pogoji na progi Rettenbach slabši kot dan pred tem, saj je bila vidljivost zaradi oblačnosti slaba. Na startu je stalo 76 smučarjev, od tega tudi trije slovenski. Štartno številko 46 je nosil Aleš Gorza, 55 Janez Jazbec, 75 pa Bernard Vajdič.

Tekmo je odprl Američan Ted Ligety, ki je v prvem teku moral priznati premoč le Francozu Cyprienu Richardu, tretje mesto pa sta si delila Avstrijec Philipp Schoerghofer in Italijan Davide Simoncelli. Od naših je najbolje smučal Gorza, predvsem v spodnjem delu proge in ob koncu nastopa postavil 22. čas voženj. Po nastopu je 30-letni tekmovalec sporočil, da je med vožnjo v hrbtu začutil bolečino. “Poškodba Aleša Gorze je kar resna. Tako je za nas še bolje, da je bil drugi tek odpovedan. Osebno sem mu odsvetoval nastop na drugi progi, saj je celo hodil zelo težko, vendar se je odločil, da bo vseeno nastopil,” je dejal glavni trener za tehnične discipline Pavli Čebulj. Jazbec je bil dobro na poti, na koncu pa ga je od finala ločilo 36 stotink, s čimer je zasedel 34. mesto. Vajdič, ki je imel na voljo že precej slabo progo in tudi slabšo vidljivost, je bil na koncu 63.

Druga vožnja bi se morala začeti ob 13.00, a so zaradi megle štart kar trikrat prestavili, ob 14.30 pa so tekmo dokončno odpovedali.

Aleš Gorza je nastopil odlično, kapo dol. Pokazal je zelo dobro vožnjo na izredno težki progi. Preparacija proge ni bila čisto optimalna. Po drugi strani je Janez Jazbec v strmem delu imel zelo dobro vožnjo, s tem da je naredil eno večjo napako v zgornjem delu ter eno manjšo v spodnjem delu v prehodu v ravninski del. To ga je definitivno stalo uvrstitve med trideseterico. Bernard Vajdič je imel smolo z vidljivostjo, saj se je dve številki pred njegovim nastopom naredila difuzna svetloba in enostavno nisi mogel več smučat,” je nastop naših fantov po prvi vožnji ocenil Čebulj.


Izjava: Pavli Čebulj


Leave a Comment