SP: Na tretjo tekmo trije slovenski orli


Mitja Meznar [foto: GEPA]

Na tretji posamični tekmi smučarjev skakalcev bomo Slovenci pesti stiskali za Roberta Kranjca, Petra Prevca in Mitjo Mežnarja, ki so danes uspešno opravili s kvalifikacijami. Prekratek je bil le Jurij Tepeš.

Na današnjem uradnem treningu in kvalifikacijah zaradi bolezni ni skakal Jernej Damjan, že prej pa je Primož Pikl zapustil reprezentanco in bo sedaj svojo priložnost iskal na tekmah celinskega pokala. Tako je Matjaž Zupan danes priložnost ponudil Robiju Kranjcu, Juriju Tepešu, Mitji Mežnarju in Petru Prevcu.

Na tekmo, ki bo jutri ob 16.00 uri se je najbolj zanesljivo od naših v kar spremenljivem vetru uvrstil Kranjec, ki je pristal pri 122.5 metrih in zbral 116,6 točk (14. mesto). Dobro je svoj kvalifikacijski nastop opravil tudi Tržičan Mežnar, ki je skočil tri metre manj od Kranjca in zbral 108,8 točk (29. mesto). Še dve desetinki več od Mežnarja je za skok dolg 117.5 metrov zbral Prevc (28. mesto), ki je skakal kot zadnji od naše četverice danes. Ti trije skakalci so se tudi prebili na jutrišnjo tekmo. Žal tam v vlogi skakalca ne bo Jurija Tepeša (46. mesto), ki je povprečne skoke pokazal že na treningu, to pa je na žalost prenesel tudi na kvalifikacije. Najdaljši med kvalifikanti je bil ob izdatni pomoči vetra letošnji debitant, Nemec Pascal Bodmer s 134 metri, a to ni bila najboljša ocena. Le to je imel s 130 metri njegov rojak Severin Freund, ki je za štiri metre krajši skok zbral kar 5,5 točk več.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer :. Kvalifikacije


Leave a Comment