SP: Nova velika zmaga Petre Majdič


Petra Majdič [foto: GEPA]

Petra Majdič znova slavi. Vso konkurenco si je tokrat, že 23. v karieri, pokorila v estonskem Otepääju v sprintu v klasični tehniki. Uspeh naše šampionke je na šestem mestu dopolnila Katja Višnar.

Petra Majdič je tekla odlično na vseh izločilnih bojih in je s tekmicami suverno opravila najprej v četrtfinalu nato še v polfinalu in na koncu tudi v finalu, kjer je prikazala tudi izjemno taktično pripravljenost. Fantastično zmage naše šampionke, ki se ji je najbolj približala Švedinja Hanna Brodin, je s šestim mestom dopolnila Katja Višnar, ki je tako prišla v prvi letošnji finale.

Smo seveda zelo zadovoljni. Zmaga Petre potrjuje njeno dobro psihično pripravljenost, Katjina uvrstitev pa potrjuje tudi samo razpoloženje v ekipi, ki je na super nivoju. Moram povedati, da smo se danes zelo borili, Petra pa je odlično taktično odtekla predvsem finalni tek, kjer je bila zelo močna v soročnem odrivanju, ki je danes odločal. Veseli nas, da je iz dneva v dan šlo bolje z njeno boleznijo, saj je bil ta teden naporen tudi psihično. Sedaj se bomo posvetili treningu, kamor gremo veseli in z dobrimi občutki,” je po tekmi dejal glavni trener Ivan Hudač, ki bo svojo varovanko sedaj odpeljal na trening, že posvečen svetovnemu prvenstvu.

Včeraj sem se malo pritoževala, da mi proga ne ustreza in da mi ni všeč, ker je malo spremenjena in je bistveno lažja kot je bila. Danes pa sem začutila noge po včerajšnji tekmi in tudi po vsej bolezni v tem tednu. Izkazalo se je, da mi je pobrala kar precej moči. Tako mi je ustrezalo, da je proga malo lažja in sama sem tudi hitro ugotovila taktiko. Lažje je bilo, če si šel takoj na čelo skupine oz. v slabšem primeru na drugo ali tretjo pozicijo, nato pa si malo upočasnil tempo in proti cilju znova napadel. Če si bil na zadnjem spustu spredaj, si torej imel že dobro izhodišče. Prav to sem izkoristila v finalu, saj sem vedela, da imam enega najmočnejših finišov. To sem spoznala v kvalifikacijah, saj sem tam pridobila precej izgubljenega na progi prej. Tekma sama je bila res super, tudi vzdušje je bilo včeraj in danes nekaj fenomenalnega. Zdelo se mi je, kot da pol ljudi navija zame in še za nekaj drugih tekmovalk, saj so imeli tudi naše transparente. Res je bilo fenomenalno tekmovati tukaj in res je lepo zmagati na takem prizorišču. Posebna pohvala pa gre še mojemu servisu. Na obeh tekmah so serviserji pripravili super smuči in tudi zaradi dejstva, da sem se zavedala, kako dobre smuči imam, sem upala danes iti na čelo skupine,” je po sijajni zmagi dejala Petra Majdič


Rezultati: Svetovni pokal .: Otepää :. Uradni rezultati
Izjava: Ivan Hudač (.mp3)
Izjava: Petra Majdič (.mp3)


Leave a Comment