SP: Odlični nastopi slovenskih karving smučarjev


Boštjan Grošelj, Ana Tevč in trener Karel Truglas [foto: Klemen Zibelnik]

Italijanski Monte Bondone je bil drugo prizorišče v koledarju svetovnega pokala v karving smučanju. Na sobotni preizkušnji je bil Miha Grošelj peti, pred njim so se uvrstili le domačin Gianluca Grigoletto, njegov rojak Giancarlo Bergamelli, Švicar Rene Stoessel in še en Italijan Umberto Simoncelli. Miha Grošelj je v prvi kvalifikacijski vožnji postavil najboljši čas, nato pa mu ni šlo vse po načrtih in se je moral zadovoljiti s petim mesto. Boštjan Grošelj je osvojil deseto mesto, Jernej Hvala je bil 12., Dejan Mrak 16., Toni Lipovac 22., Uroš Rudolf 23. in Matijaž Gale 25.

Na nedeljski preizkušnji je bil znova najvišje uvrščeni Slovenec Miha Grošelj. Tokrat je 24-letnik zasedel deveto mesto. Boštjan Grošelj je bil 13., Rudolf 15., Mrak 16., Lipovac 18., Hvala 19. in Gale 26. Zmago je znova slavil Grigoletto.

V ženski konkurenci je oba tekmovalna dne slavila domačinka Benedetta Cumani. V soboto je bila Ana Tevč šesta in Špela Turk deseta, v nedeljo pa je Tevčeva zasedla sedmo mesto, tik za njo pa se je uvrstila še Turkova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Monte Bondone I (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Monte Bondone II (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Monte Bondone I (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Monte Bondone II (ž)


Leave a Comment