SP: Petra Majdič kariero zaključila z devetim mestom


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Petra Majdič je danes uradno zaključila svojo športno kariero – eno največjih v zgodovini slovenskih športnikov in športnic. Na zaključni turneji svetovnega pokala v Falunu je osvojila deveto mesto.
Zmage se je danes zanesljivo veselila Marit Björgen pred Justyno Kowalczyk, skupno zmagovalko svetovnega pokala in rojakinjo Therese Johaug. Naša šampionka je zadnjo tekmo v svoji karieri odtekla zelo dobro, na koncu pa rezultat ni bil v ospredju. Skandinavsko turnejo je sicer končala z devetim mestom, bolj kot to pa je pomembno, da je nosilka olimpijske medalje in medalj s svetovnih prvenstev ter zmagovalka 24 tekem za svetovni pokal, ciljno črto prečkala v slogu poslavljajoče se šampionke.

Petra Majdič je začetnica teka na smučeh v Sloveniji – v svetovnem merilu je našo državo uvrstila na seznam najmočnejših držav. Od prvih korakov do zmag, ki so prišle. Z njo smo doživeli vse, na lanskih olimpijskih igrah v Vancouvru pa se je spisala tudi velika, vsem poznana zgodba o padcu in nato bronasti medalji. Petra je bila kraljica sprinta, saj je kar 20 zmag osvojila v tej disciplini. Kot kraljica sprinta se tudi poslavlja, saj je letos še tretjič osvojila mali kristalni globus za zmago v seštevku sprinta.


Rezultati: Svetovni pokal .: Falun


Leave a Comment