SP: Poker zmag Morgensterna


Thomas Morgenstern [foto: GEPA]

Druga tekma smučarjev skakalcev v švicarskem Engelbergu se je za slovenske smučarje skakalce zaključila prehitro. V kvalifikacijah je najprej izpadel Mitja Mežnar, za 2.2 točki, nato pa še slabi nastopi v prvi seriji. Najprej je bil zaradi kazanja palca navzdol žiriji diskvalificiran Jurij Tepeš, ki pa se tudi brez diskvalifikacije ne bi prebil v finalno serijo. Nič kaj bolje pa ni bilo z naslednjim našim, ki je imel včeraj sedmo daljavo med vsemi, a je končal na 20. mestu. To je seveda Robert Kranjec, ki je tokrat pristal pri 114 metrih, kar je zadostovalo za končno 38. mesto. Le mesto pred klubskim kolegom Petrom Prevcem, ki je znova po zelo dobrih kvalifikacijah na tekmi storil napako in ostal brez točk. Jutri bodo naši štirje skakalci imeli še zadnjo priložnost za nove točke pred pričetkom novoletne turneje.

Sam razplet današnje tekme je začinil Thomas Morgenstern, ki je po prvi seriji zaostajal za Adamom Malyszem, a je v finalu skakal kot zadnji zaradi težav z opremo. Na koncu se je veselil, četrtič zapored, prav Beljačan, drugi je bil Adam Malysz, ki ni zmagal že od Planice 2007, tretji pa Finec Matti Hautamäki. Jutri bo v Engelbergu na sporedu še zadnja tekma pred novoletno turnejo.

Jurij ni pokazal žiriji prsta navzdol, temveč je hotel s tem izraziti mnenje o svojem nastopu, ki ga je opravil slabo. Nič drugega. Peter je želel preveč, v tekmo je šel malce preveč agresivno. Res da so se razmere po naših tekmovalcih malo umirile, vendar nismo prikazali niti naših pravih skokov. Vse skupaj smo preveč kontrolirali. Jutri gremo dalje v novo tekmo, kjer bomo skušali čim prej pozabiti današnji nastop. Sedaj se odpravljamo na trening v telovadnico, jutri pa na popravni izpit na skakalnico,” je o novem neuspehu naših skakalcev dejal glavni trener Matjaž Zupan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati


Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)


Leave a Comment