SP: Prevc in Kranjec dve desetinki od finala


Thomas Morgenstern [foto: GEPA]

Thomas Morgenstern je suvereno dobil tudi drugo tekmo svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Drugi je bil Finec Ville Larinto, tretji pa dvakratni olimpijski prvak, Simon Ammann. Slovenska trojica je ostala brez točk.

Četrta posamična tekma svetovnega pokala v Lillehammerju se je za Slovenijo končala že po prvi seriji. Na tekmi smo imeli tri skakalce, ki so se uspeli prebiti čez kvalifikacije ob 12.30 uri – Roberta Kranjca, Petra Prevca in Jurija Tepeša. Žal se nobenemu ni uspelo uvrstiti danes v finalno serijo in s tem do točk svetovnega pokala. Prevc in Kranjec sta si razdelila 31. mesto, vsega dve desetinki točke za tridesetim Japoncem Shoheiom Tochimotom. Tepeš je osvojil 35. mesto in tako kar zaokrožil nesrečen splet okoliščin za slovenske skakalce danes.

Na vrhu nič novega. Thomas Morgenstern je potrdil življenjsko formo ob začetku letošnje sezone in je zmagal še drugič zapored. Drugo mesto je osvojil Finec Ville Larinto, tretji pa je bil Švicar Simon Ammann. Skupno vodstvo je z današnjo zmago zadržal Morgenstern.

Lepo bi bilo, da bi skočili še v finalu, predvsem zaradi fantov in njihovih glav. Lahko rečem, da nam je v uteho to, da smo s slabimi skoki blizu točk. Vemo, da če bi naredili svoje skoke, smo lahko kar globoko v točkah. To je sedaj potrebno presekati, kar se dogaja na tekmah. Moramo iti z večjim samozaupanjem v tekme,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Zupan.

Slovenska skakalna ekipa bo vtise po prvih tekmah svetovnega pokala strnila jutri na novinarski konferenci v Ljubljani, nato pa sledi trening pred naslednjimi tekmami, ki bodo na sporedu prihodnji konec tedna v Harrachovu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Zupan


Leave a Comment