SP: Rok Flander zmagal v Telluridu


Zmagovalni oder [foto: Oliver Kraus/FIS]

Zmagovalec včerajšnjega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v deskanju na snegu je v ameriškem Telluridu postal Rok Flander, ki je s tem vsekakor dokazal, da je pred svetovnim prvenstvom, ki bo prihodnji mesec v španski La Molini, v odlični formi. To je že njegova četrta zmaga v karieri, vendar pa kljub odlični pripravljenosti ni bil povsem prepričan, če se mu bo vse izšlo po načrtih. Preizkušal je namreč novo kombinacijo opreme, ki pa je zaradi neugodnih snežnih razmer ni mogel prej preizkusiti. “Zelo sem vesel, da se je vse skupaj dobro izšlo. Na treningu v domovini zaradi obilnih snežnih padavin nisem uspel preizkusiti nove kombinacije vezi,” je po tekmi dejal Flander. Drugo mesto je pripadlo Švicarju Kasperju Fluetschu, tretji pa je bil Avstrijec Manuel Veith.

Poleg Roka je včeraj tekmovalo še pet slovenskih deskarjev in ena ženska predstavnica. Tudi Jerneju Demšarju in Roku Marguču se je uspelo uvrstiti v izločilne boje, kar je dober uspeh za moški del ekipe. V kvalifikacijah je Demšar dosegel 5. čas, Marguč pa 15. V osmini finala je Demšar izpadel proti Avstrijcu Benjaminu Karlu, medtem, ko se je Marguč uvrstil naprej v četrtfinale, kjer je izločil Avstrijca Antona Unterkoflerja. Na koncu je zasedel osmo mesto.

Naša edina ženska predstavnica Glorija Kotnik, ki se je v pretekli teden v italijanskem Limone Piemontu uvrstila na 11. mesto, je tokrat za finalom zaostala za pičle 3 stotinke sekunde in tako osvojila 17. mesto.

Danes je v Telluridu še zadnja tekma za svetovni pokal pred svetovnim prvenstvom in sicer deskarski kros.


Rezultati: Svetovni pokal .: Telluride :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Telluride :. Paralelni veleslalom (ž)Rok Flander [foto: Oliver Kraus/FIS]

Leave a Comment