SP: Rok Marguč za las ob zmago


Rok Marguc, Roland Fischnaller in Simon Schoch [foto: Oliver Klaus / FIS]

Rok Marguč je v Moskvi na tekmi paralelnega slaloma osvojil drugo mesto. Celjan je na tekmo v Rusijo odhajal z zmago na evropskem pokalu in naslovom državnega prvaka, saj je v torek na Rogli slavil na tekmi paralelnega slaloma. Odlične nastope praktično kaže že čez celotno sezono, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo dobre vožnje prikazal tudi v finalnih bojih na izločanje na tekmi svetovnega pokala. Na svetovnem prvenstvu v La Molini je Rok v paralelnem slalomu osvojil bron ter v paralelnem veleslalomu srebro, pred tem pa je stal na odru za zmagovalce na tekmi svetovnega pokala januarja 2008 v Bad Gasteinu.

Tokrat je Rok kvalifikacijske vožnje zaključil kot šesti in nato zmagovalno nadaljeval vse do velikega finala, kjer ga je ustavil Italijan Ronald Fischnaller. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Simonu Schochu.

Slovenski uspeh so dopolnili še Žan Košir s šestim, Rok Flander s 13. in Jernej Demšar s 14.mestom. Izidor Šušteršič je tekmo končal na 37. mestu, Jure Hafner mesto za njim, Glorija Kotnik pa je bila med deskarkami na 23. mestu. Pri dekletih je slavila domačinka Ekaterina Tudesheva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelni slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelni slalom (ž)


Leave a Comment