SP: Slavje Cucha, točke le Špornu


Didier Cuche [foto: Klemen Zibelnik]

Proga Olympiabakken v Kvitfjellu je danes gostila zadnjo izmed treh preizkušenj za svetovni pokal. Po dveh smukih je prišel na vrsto še superveleslalom, na katerem je slovenske barve branila četverica tekmovalcev. Andrej Jerman je nosil startno številko 3, Andrej Šporn 27, Rok Perko 31, Boštjan Kline pa 35. Razmere na progi smučarjem niso bile najbolj naklonjene, saj je bila vidljivost precej spremenljiva.

Pred nastopom Jermana je prvo mesto zasedal zmagovalec petkovega smuka Švicar Beat Feuz. Naš predstavnik je nastop začel dobro, v srednjem delu sicer naredil napako, potem pa nadaljeval solidno in v cilju zasedel drugo mesto s 16 stotinkami zaostanka. Pri startni številki 7 smo videli zelo dober nastop Avstrijca Joachima Puchnerja, ki je prevzel vodstvo z veliko prednostjo, v nadaljevanju pa sta se mu zelo približala rojaka Hannes Reichelt in Michael Walchhofer, ki sta zaostala osem oziroma deset stotink.

S startno številko 22 je nastopil Švicar Didier Cuche, prikazal najboljšo vožnjo, prehitel vse Avstrijce in se tako veselil prve superveleslalomske zmage v sezoni. Na stopničke je nato prismučal še en Avstrijec in sicer Klaus Kroell, ki se je uvrstil med Cuchea in Puchnerja.

Še pred tem smo videli nastop Šporna, ki je bil v zgornjem delu proge celo najhitrejši. Naš smučar je v tehničnem delu nekoliko popustil in se na koncu uvrstil na 16. mesto. S tem pa je pridobil dragocene superveleslalomske točke in se v seštevku uvrstil med petindvajseterico, kar pomeni, da bo lahko slovenske barve v tej disciplini branil tudi na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju. Perko je tokrat zasedel 41. mesto, Kline 32., Jerman pa je bil na koncu 24.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment