SP: Slovenska ničla na slalomu


Marlies Schlid [foto: Klemen Zibelnik]

Arber-Zwiesel v Nemčiji je gostil zadnji ženski slalom za svetovni pokal pred Svetovnim prvenstvom. Tekma, na kateri je nastopilo 61 smučark, se je začela ob 10. uri, zaradi megle na progi pa pogoji za nastope niso bili najboljši. Tokrat smo lahko navijali za tri slovenske predstavnice. Prva je startala Tina Maze, s številko 13, drugi dve – Maruša Ferk in Katarina Lavtar – pa sta startali precej kasneje, saj sta nosili številki 58 in 62.

V prvem teku je mimo 65. vrat najhitreje smučala Švedinja Maria Pietilae-Holmner, najbolj pa se ji je približala Slovakinja Veronika Zuzulova, ki je zaostala 21 stotink sekunde. Avstrijka Marlies Schild na tretjem mestu je zaostajala 65 stotink, razlike v časih pa so bile za njo precej velike. Žal so drugo vožnjo zgrešile tudi naše tekmovalke. Tina je na 31. mestu za finalom zaostala 17 stotink, Katarina je bila 37., Maruša pa 47.

V drugem teku so se tekmovalke spopadle s slabo vidljivostjo in vetrom na progi, kar 11 smučark pa vožnje ni končalo. Na koncu je do pete slalomske zmage v sezoni prišla Marlies Schild, Zuzulova je obdržala drugo mesto, na tretje pa se je povzpela Finka Tanja Poutiainen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Arber – Zwiesel :. Slalom (ž)


Leave a Comment