SP: Slovenska ničla v Val d’Iseru, slavje Avstrijcev


Marcel Hirscher [foto: GEPA]

Francoski Val d’Isere je gostil drugi slalom sezone svetovnega pokala. Po progi Bellevarde se je danes spustilo 75 tekmovalcev iz 20 držav, slovenske barve pa je branila peterica smučarjev. Razlike v časih so bile po prvem teku zelo majhne, kar je obetalo zanimivo finalno vožnjo, veliko smučarjev pa prve vožnje ni končalo. Po prvem teku je vodil Italijan Manfred Moelgg, Švicar Silvan Zurbriggen je za njim zaostajal pet, Avstrijec Benjamin Raich pa 13 stotink.

Mitja Valenčič je po dokaj dobrem začetku odstopil. Tudi Matic Skube je napravil veliko napako na približno istem mestu kot Valenčič, zaradi katere je izgubil precej časa, nato pa nadaljeval in malo pred ciljno črto končal svoj nastop. Z visokimi startnimi številkami svojih voženj niso končali tudi Bernard Vajdič, Mitja Dragšič in Miha Kuerner. Tako so naši smučarji znova vknjižili absolutno ničlo na tekmah svetovnega pokala. Slovenci so v Val d’Iseru nastopili slabo, saj tako na sobotnem veleslalomu kot na današnjem slalomu ostali brez finalistov. Kot zanimivost povejmo, da je prvo progo postavil Slovenec Dušan Grašič, trener v kanadski ekipi.

Uvrstitve smučarjev so se na koncu dodobra premešale. Slavila je avstrijska ekipa na čelu z Marcelom Hirscherjem in Benjaminom Raichom, tretje mesto pa je zasedel Francoz Steve Missillier.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Slalom (m)


Leave a Comment