SP: Slovenski deskarji brez finala v Stockholmu


Marko Grilc [foto: Oliver Klaus/FIS]

Najboljši tekmovalci sveta v big air-u so se danes pomerili na drugi tovrstni preizkušnji v letošnji sezoni svetovnega pokala. Po Londonu je danes prišla na vrsto še tekma v švedskem Stockholmu. Preizkušnje so tu potekale že vse od leta 2006, ko je prvo mesto osvojil Matevž Petek, moramo pa omeniti tudi Marka Grilca, ki je pred dvema letoma tukaj zasedel drugo mesto.

Slovenske barve je danes branilo šest deskarjev. 61 tekmovalcev je bilo v kvalifikacijah razdeljenih v tri skupine iz teh skupin pa so se v finale uvrstili le štirje najboljši. V prvi skupini je bil na startni listi Matevž Petek, v drugi Marko Grilc, v tretji pa kar štirje naši deskarji – Peter Podlogar, Matevž Pristavec, Aljoša Krivec in Tim Kevin Ravnjak.

Tokrat se med dvanajsterico najboljših žal ni uvrstil noben slovenski tekmovalec. Še najbližje finalu je bil Grilc, ki je dobil oceno 82.0, kar pa je bilo na koncu premalo za četverico. Za domačinom Kevinom Backstromom je zaostal le za 0,4 točke, kar je pomenilo, da je naš deskar zasedel končno 13. mesto. Krivec je bil na koncu 23., Ravnjak 43., Podlogar 47., Pristavec 50., Petek pa ni nastopil. Najboljšo oceno kvalifikacij sta prejela Avstrijec Clemens Schnattschneider in Norvežan Roger Kleivdal (90,2).

Zmage se je pred množico navijačev veselil domačin Niklas Mattsson, drugi je bil Avstrijec Michael Macho, tretji pa Rus Alexey Sobolev. “Počutim se izvrstno. Pred prvim nastopom sem bil zelo nervozen. Slavil sem prvo zmago v karieri in to pred svojimi navijači. To je enostavno fantastično,” je dejal današnji zmagovalec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Stockholm


Leave a Comment